MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS

CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο

Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch στην Αθήνα τα τελευταία 8 χρόνια, θα μας παρουσιάσει 20 συνταγές απαραίτητες για το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο Brunch - Menu από όλο τον κόσμο.

Με απλές συνταγές και επίδειξη σε όλες τις τεχνικές, θα μας μάθει τα μυστικά για τα πιο γνωστά πιάτα με αβγά για σταθερό και κάθε φορά επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε

  • Εggs Benedict
  • Eggs Benedict Royale
  • Eggs Florentine

Και οι Τεχνικές

  • Αβγά Ποσέ
  • Αβγό στους 63οC
  • Αβγό στους 75οC
  • Hollandaise Sauce
  • English Muffins

 

Το πιο διάσημο πιάτο που σερβίρεται στο brunch. Θα δούμε από την αρχή τη ζύμη και το σωστό ψήσιμο για τα English Muffins, το μυστικό για μια σταθερά πετυχημένη Hollandaise, ενώ θα δοκιμάσουμε 3 τεχνικές για ποσάρισμα αβγών, η μία εκ των οποίων είναι το περιβόητο αβγό των 63οC. Θα μιλήσουμε και για τις παραλλαγές του πιάτου με καπνιστό ζαμπόν, Royal με καππνιστό σολομό και Florentine με σπανάκι saute.

 

Pancakes γλυκά και αλμυρά

  • Pancakes με αυθεντικό Maple Syrup και βούτυρο
  • Pancakes με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και κόκκινα φρούτα
  • Pancakes με Crispy Bacon, τηγανητό αβγό και Maple Syrup

 

Τεχνικές

  • Αβγά τηγανητά (sunny side up)
  • Αβγά over easy
  • Ψήσιμο pancakes
  • Χειροποίητη πραλίνα Φουντουκιού

 

Θα δείξουμε το μίγμα αλλά και το σωστό ψήσιμο για τα pancakes. Θα φτιάξουμε τη δική μας πραλίνα φουντουκιού και θα δοκιμάσουμε διάφορους συνδυασμούς για γλυκό ή αλμυρό αποτέλεσμα.

Belgian Waffles γλυκές και αλμυρές

  • Waffles με άχνη ζάχαρη και κόκκινα φρούτα
  • Waffles με crispy buttermilk fried chicken, bacon και maple syrup

 

Τεχνικές

  • Buttermilk Fried Chicken

Θα δείξουμε το μίγμα, αλλά και το σωστό ψήσιμο για waffles και 2 γνωστούς τρόπους σερβιρίσματος, έναν κλασικό με την άχνη ζάχαρη και ένα διαβόητο, αγαπημένο στον αμερικανικό Νότο με τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, bacon και σιρόπι σφενδάμου.

Scotch Eggs
H διάσημη σε όλο τον κόσμο συνταγή που ξεκίνησε από το πολυκατάστημα Fortnum and Mason συνδυάζει το κρέας από λουκάνικο με ένα μελάτο αβγό και την πιο τραγανή κρούστα που έχετε φανταστεί.

Shakshuka

Τεχνικές

  • Αβγά ποσέ σε σάλτσα τομάτας

Το κατεξοχήν ανατολίτικο πιάτο για πρωινό, που προετοιμάζεται με μία πικάντικη σάλτσα τομάτας αρωματισμένη με harissa και Ras El Hanout (ο βασιλιάς των μπαχαρικών) και τελειώνει με λιωμένο κατσικίσιο τυρί και φρέσκο κόλιανδρο.

Huevos Rancheros

  • Με salsa fresca kai avocado
  • Mε chili con carne

Τι καλύτερο για την εισαγωγή στη Μεξικάνικη κουζίνα από ένα πλούσιο πιάτο για πρωινό, με αβγά ποσέ σε σάλτσα τομάτας με ψητές πιπεριές chili, σερβιρισμένα πάνω σε τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού σε 2 εκδοχές, τη veggie με salsa freca και avocado και την έξτρα πικάντικη με chili con carne.

Omelette Farcie

  • με καπνιστό σολομό

Τεχνικές

  • Ομελέτα
  • Scrambled Eggs

Το πιάτο που έχει αναδείξει στη Νέα Υόρκη ο Chef Daniel Boulud, ακούγεται απλό, αλλά σίγουρα δεν είναι. Ομέλετα γεμιστή με καπνιστό σολομό και αβγά scrambled και για να βγει τέλειο, χρειάζεται απόλυτος έλεγχος και γνώση στις τεχνικές της ομελέτας και των αβγών scrambled.

 

Spanish Tortilla

H πιο απλή συνταγή, ουσιαστικά για ομελέτα με πατάτες και κρεμμύδια, μετατρέπεται σε ένα μαγικό και ιδιαίτερο πιάτο για όσους το έχουν δοκιμάσει, αν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα και με τα κατάλληλα υλικά.

 

Steak and Egg Ramen Bowl
Ένας μοναδικός συνδυασμός της κλασικής ιαπωνικής συνταγής με ζωμό από κοτόπουλο και tare από σιγοκαπνιστή πανσέτα, ramen noodles, ομελέτα με μυρωδικά και medium rare tri tip βοδινό.

Classic Double Cheeseburger

Σίγουρα το απόλυτο burger να συνυπάρχει σε ένα brunch menu. Δύο λεπτά μπιφτεκάκια περασμένα από πρέσα, που ψήνονται σε μερικά δευτερόλεπτα αποτελούν το πιο γευστικό και γρήγορο burger που έχετε δοκιμάσει

NY Cheesecake

Το Cheesecake στην πιο ολοκληρωμένη του εκδοχή, αφράτο και ψητό στο φούρνο.

Handmade Donuts
Δεν είναι καθόλου περίεργο ότι τα χειροποίητα και ευφάνταστα donuts κερδίζουν τη θέση τους στα μενού brunch των περισσότερων εστιατορίων και εμείς φυσικά θα εξερευνήσουμε τη δημιουργική πλευρά τους.

Cocktails

  • Sriracha Bloody Mary
  • Mimosa

Κλείνουμε φυσικά με λίγο αλκοόλ το μενού μας με μια πικάντικη παραλλαγή για Bloody Mary με Sriracha, αλλά και μια κλασική Mimoza, ένα διαχρονικό cocktail που συνοδεύει πιάτα brunch.


CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER
Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 8 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux και του πασίγνωστου Brunch του, ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.
Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ και στο μαγείρεμα αποκλειστικά με ξύλα και κάρβουνα. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας καθημερινά ενώ μεταφέρει το smoker του σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Είναι συνεργάτης της Cooking Worshop από το 2018, ενώ παράλληλα διδάσκει μαγειρική τέχνη σε επίδοξους νέους μάγειρες

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772801264

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Βασίλης Σπόρος

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Hands-on Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα Γλυκά

HANDS ON ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ ΓΛΥΚΑ Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Στο  HANDS ON εργαστηριακό  σεμινάριο, έξι ωρών , της CWC PRO  οι συμμετέχοντες θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής Hands on .Η δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου

Σεμινάριο μαγειρικής Handson ,Η δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου 100% ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -HANDSON ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY Ηands On

Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY Ηands On 100%  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΟ CHEF ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΟΡΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ / 40... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΑΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 2-6/11/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Θάνος  Φέσκος θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Βασικές Τεχνικές Sous Vide με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο.

Βασικές Τεχνικές Sous Vide Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H τεχνική του sous vide έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την εμφάνιση της στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Gregory Doyen - Βest of desserts

Gregory Doyen - Βest of desserts Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Gregory Doyen έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση στις διατροφικές ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής, Art of Plating, Η Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

Art of Plating 4 - H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWC PRO Masterclass Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο ✔️ Νέο σεμινάριο. Νέες Τεχνικές Στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια