MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

BURGER ACADEMY 3

BURGER ACADEMY 3

Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY 3
CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο

Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές

- 3 διαφορετικές ζύμες για ψωμιά (brioche, classic burger bun, bao burger bun)
- θα αλέσουμε, θα προετοιμάσουμε και θα συγκρίνουμε διαφορετικές κοπές βοδινού για διαφορετικά ψησίματα
- θα μάθουμε πως θα πετύχουμε το πιο εναλλακτικό burger της δεκαετίας, το Ramen Burger με bun από ramen noodles
- θα σιγοκαπνίσουμε χοιρινές σπάλες για να δημιουργήσουμε το απόλυτο pulled pork burger
- θα μάθουμε τη συνταγή για το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο από τον αμερικανικό Νότο
- θα δούμε ένα διαφορετικό vegan burger, με υφή και όψη κανονικού
- θα μάθουμε πως γίνονται σωστά τα καραμελωμένα κρεμμύδια και 3 διαφορετικές βασικές σάλτσες σάλτσες
- θα δούμε και θα δοκιμάσουμε διαφορετικές τεχνικές για την καλύτερη φρεσκοτηγανητή πατάτα
- θα μάθουμε τη συνταγή και τεχνική για την πιο γνωστή γαρνιτούρα για burger, το coleslaw
- χειροποίητες πίκλες

Plus τα μυστικά πίσω από την επιτυχία των πιο διάσημων αλυσίδων με burgers στον κόσμο

Αναλυτικά όλες οι συνταγές

- Ζύμη για brioche bun
- Ζύμη για classic American burger bun
- Zύμη για ψωμάκι ατμού Bao

- Τεχνική για το σωστό μίγμα και ο τρόπος που αλέθουμε το κρέας. Χρησιμοποιούμε 5 διαφορετικές κοπές βοδινού. Διαλέγουμε ποια είναι καλύτερη από μόνη της και χτίζουμε τη γεύση στα μέτρα μας. Πότε και πως αλατοπιπερώνουμε. Που και πώς ψήνουμε σχάρα - πλατό - ξυλόφουρνο με τί αποτέλεσμα.

- Καραμελωμένα κρεμμύδια με τη σωστή τεχνική χωρίς ζάχαρη

- Χειροποίητες πίκλες, και dressing με βάση τη μαγιονέζα και τα λιωμένα τυριά

- Φρεσκοτηγανητές πατάτες, στάδια και θερμοκρασίες ποσαρίσματος και τελείωμα στο service για το πιο τραγανό αποτέλεσμα

- Coleslaw - με παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή με μήλο και μαραθόσπορο

Τα burger μας

- Classic American Ηamburger/ Cheeseburger - Ο βασιλιάς των burger με απλά υλικά

- Ramen Burger - με bun από ramen noodles, αβγό και μια ιδιαίτερη γλυκόξινη σάλτσα από μαύρα φασόλια.

- Crispy Peking Duck Burger - H πάπια πεκίνου σε αφράτο ψωμάκι burger ατμού Βαο, με hoisin sauce και τραγανές πίκλες

- Pulled Pork Burger. Σιγοκαπνίζουμε χοιρινή σπάλα με ξύλα και κάρβουνα και ετοιμάζουμε το πιο διάσημο εναλλακτικό burger.

- Brisket Burger. O βασιλιάς του BBQ παρουσιάζεται σε burger με μια δική μας bbq sauce και κλέβει τις εντυπώσεις από οποιόδηποτε burger με βοδινό κιμά

- Τhe Tipsy Texan - O Tεξανός που παραπατάει δηλαδή, πρωταγωνιστεί σε όλα τα μενού των νοτιοαμερικάνικων bbq joints, συνδυάζει brisket, pulled pork και σιγοκαπνιστό λουκάνικο

- Buttermilk Fried Chicken Burger. Με πανάρισμα 11 μπαχαρικών, ξινόγαλο και αβγό το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.

- Vegan Burger. Συνδυάζοντας πρωτείνη σόγιας δημιούργουμε ένα μοναδικό burger που σε υφή και όψη μοίαζει με κανονικό, αλλά δεν έχει ίχνος ζωικού προιόντος

- Umami Burger. Παρμεζάνα, ψητές τομάτες και pickled ginger ενισχύουν το umami από το κρέας σε ένα πολύ διάσημο αποτέλεσμα

- Juicy Lucy. Συνώνυμο με το γεμιστό burger με τυρί, από το 1954 έχει πλέον γίνει ένα κλασικό burger που φιγουράρει σε πολλά σπουδαία μενού.

- IN-N-OUT burger. To πιο διάσημο ‘fast food burger’ στον κόσμο, αγαπημένο πολλών διάσημων chef - όπως και του Anthony Bourdain - βήμα βήμα πως δημιουργήθηκε.

- Takoyaki Burger - Μοναδικός συνδυασμός από ζύμη με κομμάτια χταποδιού, αφράτο Bao Burger Bun, katsuobushi και takoyaki sauce.

- The Luther (Donut) Burger- Τί γίνεται όταν donut παίρνει τη θέση ενός κλασικού burger bun? Δημιουργείται το Luther burger που αν μετράει 10 χρόνια δημιουργίας, έχει ήδη καταφέρει να γίνει κλασικό.

- White Castle Burger - Άλλη μία ιστορία επιτυχίας, όπου το τετράγωνο burger bun και μπιφτέκι ξεχώρισαν, άνοιξαν την κουζίνα και έδειξαν την ποιότητα που μπορεί να έχει ένα γρήγορο burger


CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER
Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου.  Είναι Chef patron του PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας, και τα τελευταία 7 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του.  Aνακάλυψε το αυθεντικό barbeque στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: BURGER ACADEMY 3 καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280471

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Βασίλης Σπόρος


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Μοντέρνες Tάρτες

CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες. Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες με την άριστη... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 07-11/10/2019. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το Λίβανο και... Περισσότερα


Σεμινάριο Contemporary Vegetarian

CWC PRO MasterClass Contemporary Vegetarian Chef ΑλέξανδροςΧαραλαμπόπουλος Ο Alain Ducasse λέει ότι η αλλαγή σελίδας στη γαστρονομία για να... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Brunch & All About Eggs

BRUNCH & ALL ABOUT EGGS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το CWC PRO Masterclass, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch ... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγέςStreet Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής ILLUSIONS

CWC PRO MasterClass  ILLUSIONS με τον chef Στέφανο Σταμίδη Τίποτα δεν συγκρίνεται από το να ακούς τους πελάτες να σου λένε «ευχαριστούμε,... Περισσότερα


Σεμινάριο CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies

CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies Με τον PastryChef Martin Chiffers O Martin Chiffers ένας από τους μεγαλύτερους ζαχαροπλάστες της παγκόσμιας... Περισσότερα


Σεμινάριο 30 Tapas, meze & other bites

30 Tapas, meze & other bite. Τα tapas είναι μικρά σνακ ή ορεκτικά που σερβίρονται κρύα και ζεστά, συνοδεύουν  κρασί, μπύρες, αλλά και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Thai Cuisine

CWC PRO MasrerClass Σεμινάριο Μαγειρικής Thai Cuisine Ταϊλανδέζικη κουζίνα  δια χειρός Δημήτρη Τσανανά H Ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι ένα... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα

Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα. Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Γιώργος Δόσπρας θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο BURGER ACADEMY 3

Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY 3 CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20... Περισσότερα


Σεμινάριο SLOW SMOKED BBQ & GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό Αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και ribs!... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Design Cakes

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Design Cakes Ανάγλυφο Wedding Cake - Αιωρούμενο Peeled Lemon Με τον Pastry Chef Marc Suarez / Ledouxcollage H CWC PRO σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines

Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines CWC PRO MasterClass Pastry Chef David Vidal Ο Pastry  Chef David Vidal επιτυγχάνει στις δημιουργίες του τη διαφορετικότητα και την... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια