MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ

Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ

CWCPRO Μaster Class « Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ»

"Πως ένας μάγειρας με τις τεχνικές του σήμερα θα μαγείρευε τότε..."
Στο Μaster Class σεμινάριο της CWCPRO o chef  Σταμάτης Μισομικές  θα μοιραστεί, με επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές της υψηλής  δημιουργικής του κουζίνας. Αυτό το σεμινάριο είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτούς που επιθυμούν να διευρύνουν την τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητά τους.
Ο chef  Σταμάτης Μισομικές  χαρακτηρίζεται για την μοναδική δημιουργική του ικανότητα και τον εξαιρετικό συνδυασμό των μεσογειακών και ελληνικών γεύσεων. Θα μοιραστεί τις καινοτόμες τεχνικές, τις μυστικές συνταγές και τη μαγειρική του φιλοσοφία, παρέχοντάς σας ανεκτίμητες γνώσεις που δεν μπορείτε να βρείτε σε βιβλία μαγειρικής.

  • Σχετικά με το σεμινάριο

Ξεκινώντας από την μινωική εποχή και φτάνοντας μέχρι το βυζάντιο αναλύουμε το χρονικό μια εκτεταμένης έρευνας για το στήσιμο ενός μενού γευσιγνωσίας με σκοπό να γνωρίσουμε την ελληνική γαστρονομία όταν και αυτή γεννήθηκε

  • Σκοπός:

• Να προσφέρει μια ιστορική αναδρομή στη μαγειρική τέχνη και στις γεύσεις του παρελθόντος.
• Να αναδείξει πώς οι σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές και η τεχνογνωσία μπορούν να εφαρμοστούν σε παραδοσιακές συνταγές.
• Να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία μέσα από τον συνδυασμό παλιών και νέων μαγειρικών πρακτικών.

  • Δομή Σεμιναρίου-Θεωρία

1. Εισαγωγή
• Παρουσίαση του θέματος και των στόχων του σεμιναρίου.
• Αναφορά στη σημασία της ιστορικής γαστρονομίας.
2. Ιστορική Αναδρομή
• Παρουσίαση της ιστορίας της μαγειρικής τέχνης από την αρχαιότητα έως τον 11ο αιώνα.
• Συζήτηση για τις πρώτες καταγραφές συνταγών, τα υλικά και τις μεθόδους μαγειρέματος που χρησιμοποιούνταν.
• Σημασία της κεραμικής τέχνης και σύνδεση με την γαστρονομία
3. Σύγχρονες Τεχνικές
• Παρουσίαση των σύγχρονων μαγειρικών τεχνικών, όπως η sous-vide, η μοριακή γαστρονομία, και οι σύγχρονες μέθοδοι ψησίματος και ζύμωσης.
• Συζήτηση για το πώς αυτές οι τεχνικές μπορούν να εφαρμοστούν σε παλαιότερες συνταγές.

Εφαρμογή και Γευσιγνωσία
1. Πρακτική Εφαρμογή
• Χρήση του εξοπλισμού της σύγχρονης κουζίνας για την προετοιμασία των πιάτων.
2. Παρουσίαση Πιάτων
• Συζήτηση για τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν.
3. Γευσιγνωσία
• Γευσιγνωσία των πιάτων από όλους τους συμμετέχοντες.
• Συζήτηση για τις διαφορές στις γεύσεις και τις υφές μεταξύ των παραδοσιακών και των σύγχρονων μεθόδων.
4. Συμπεράσματα και Ανατροφοδότηση
• Συμπεράσματα για το σεμινάριο και τις εμπειρίες των συμμετεχόντων.
• Ανατροφοδότηση και προτάσεις για μελλοντικά σεμινάρια.

Συμπεράσματα
Το σεμινάριο "Χρονολόγιο: Πως ένας μάγειρας με τις τεχνικές του σήμερα θα μαγείρευε τότε..." αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για μάγειρες και λάτρεις της γαστρονομίας να εξερευνήσουν τις ρίζες της ελληνικής μαγειρικής τέχνης και να πειραματιστούν με τον συνδυασμό παλιών και νέων τεχνικών, δημιουργώντας πρωτότυπα και ενδιαφέροντα πιάτα.

Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε αυτό το MasterClass:

Επεκτείνετε τη μαγειρική σας δημιουργικότητα
Εξερευνώντας την δημιουργική κουζίνα του Chef Σταμάτη Μισομικέ θα αποκτήσετε έμπνευση και νέες ιδέες που θα πυροδοτήσουν τη μαγειρική σας δημιουργικότητα. Μάθετε πώς να συνδυάζετε διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές για να δημιουργήσετε πιάτα που δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και οπτικά εντυπωσιακά.

Δικτύωση με επαγγελματίες της γαστρονομίας.
Αυτό το Master Class παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθείτε με άλλους λάτρεις της μαγειρικής, επαγγελματίες σεφ και σπουδαστές. Μοιραστείτε εμπειρίες, ανταλλάξτε ιδέες και δημιουργήστε ένα δίκτυο ομοϊδεατών που μοιράζονται το πάθος σας για τη μαγειρική.

Πιστοποιητικό παρακολούθησης ΚΔΒΜ
Με την ολοκλήρωση του Master Class, θα λάβετε ένα Πιστοποιητικό παρακολούθησης ΚΔΒΜ, το οποίο θα αναγνωρίζει τη συμμετοχή σας και τις νέες δεξιότητές σας. Αυτό το πιστοποιητικό θα ενισχύσει το βιογραφικό σας, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή σας για συνεχή μάθηση και μαγειρική αριστεία.

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ –ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
    ca. 500 B.C. - 323 B.C.
    Όνομα πιάτου: Σπασμένος αμφορέας
    Storytelling : Τι συντηρούσαμε στους αμφορείς
    Τεχνικές: Ζύμωση, Virtuality
    330 - 600s A.D.
    Όνομα πιάτου: Ντολμαδάκι ψηφιδωτό
    Storytelling: κρυμμένα μηνύματα
    Τεχνικές: Στοιχείο της έκπληξης, γαλακτική ζύμωση, nixtamalization
    ca. 900 B.C. - 700 B.C.
    Όνομα πιάτου: Κέφαλος σε φύλλα συκής
    Storytelling: πρώτες τεχνικές μαγειρικής
    Τεχνικές: Γαρος, fish dry-aging
    ca. 700 B.C. - 480 B.C.
    Όνομα πιάτου: 6 πτηνά σε 1 πιάτο
    Storytelling : Μεταφορά σε έναν μύθο
    Τεχνικές: τεμαχισμός, no waste
    ca. 146 B.C. - 330 A.D.
    Όνομα πιάτου: Δάφνινο στεφάνι
    Storytelling : Αξιοποιηση ενός συμβόλου
    Τεχνικές: Virtuality, infusions

BIOΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Σταμάτης Μισομικέ ς γεννήθηκε στη Ρόδο και η ενασχόλησή του με τη μαγειρική ήταν αναπόφευκτη, δεδομένου ότι προέρχεται από οικογένεια μαγείρων. Στην Ελλάδα, δραστηριοποιήθηκε στη γενέτειρά του, διεξάγοντας εκτεταμένη έρευνα για τη διατήρηση συνταγών που χάθηκαν στο χρόνο. Ως επικεφαλής της Ευγενικής εστιατορίου στη Ρόδο, κατάφερε να συγκεντρώσει εντυπωσιακές κριτικές και του απονεμήθηκε ένα χρυσό toque.
Απόφοιτος της σχολής Le Monde, άρχισε να πετυχαίνει τους μαγειρικούς του στόχους στο Σικάγο, στο εστιατόριο Moto (1 αστέρι Michelin), ενώ ακολούθησαν πολλά εστιατόρια με αστέρια Michelin. Το αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν η θητεία του ως executive chef στο De Pastorale** (Αμβέρσα) και στο TheJane** (Αμβέρσα).
Ορόσημο στην καριέρα του ήταν η βράβευσή του ως European Young Chef 2016, που του απονεμήθηκε από το τον διεθνούς φήμης σεφ Joan Roca, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.
Μετά το γαστρονομικό του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, πέρυσι ξεκίνησε το πρώτο του έργο στο NYN ESTI στην Αθήνα, στην Ελλάδα.
Η μαγειρική του φιλοσοφία βασίζεται στην ανάδειξη της ελληνικότητας, εφαρμόζοντας βιώσιμες τεχνικές, και τον επαναπροσδιορισμό των υφιστάμενων γαστρονομικών νόμων.



Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803267

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Σταμάτης Μισομικές

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία

CWC PRO Master class, Chef  Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o... Περισσότερα


Σεμινάριο H ΜediteGrecian Κουζίνα της Γαλλικής Ριβιέρας του chef Γιάννη Κιόρογλου

CWC PRO Master class  “H ΜediteGrecian Κουζίνα της Γαλλικής Ριβιέρας του chef Γιάννη Κιόρογλου” Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef  Γιάννης... Περισσότερα


Σεμινάριο Ελληνική και Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά

CWC PRO Master Class Ελληνική & Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Αλέξανδρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Art  of Plating  4  H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

CWC PRO Master Class Art of Plating 4  H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων του Chef  Παναγιώτη Δεληθανάση Στο CWC PRO Master class σεμινάριο της CWC PRO ο... Περισσότερα


Σεμινάριο FINE BISTRONOMY του Chef Νίκου Θωμά

CWC PRO Master class FINE BISTRONOMY του Chef Νίκου Θωμά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef  Νίκος Θωμάς θα μοιραστεί, με επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER

ESSENSIAL LEVEL 1 - EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 ΗΜΕΡΩΝ Ο σεφ Garde de Manger, ή αλλιώς ο σεφ της... Περισσότερα


Σεμινάριο H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη

H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη Στο CWC PRO MasterClass H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κρητική Κουζίνα του Μανώλη Παπουτσάκη

CWC PRO MasterClass "Η Κρητική Κουζίνα του Μανώλη Παπουτσάκη" Στο Masterclass Σεμινάριο της CWC Pro, ο Chef Μανώλης Παπουτσάκης αναδεικνύει τη... Περισσότερα


Σεμινάριο Mastering Jus and Sauces

CWC PRO  Master Class: Mastering Jus and SaucesChef Αλέξανδρος Κοσκινάς Ελάτε μαζί μας για μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία με τον σεφ... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κλασσική Κουζίνα με Μοντέρνα Εκτέλεση του Χρήστου Σιδηρόπουλου

Η Κλασσική Κουζίνα με Μοντέρνα Εκτέλεση του Χρήστου Σιδηρόπουλου Στο Μaster Class σεμινάριο της CWCPRO o chef Χρήστος Σιδηρόπουλος θα... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα


Σεμινάριο DISFRUTAR, CONCEPTS and TECHNIQUES

DISFRUTAR, CONCEPTS & TECHNIQUES Chef EDUARD XATRUCH 3 *** Michelin star   Η Cοοking Workshop PRO παρουσιάζει τον Chef EDUARD XATRUCH, βραβευμένο με 3 αστέρια 3... Περισσότερα


Σεμινάριο Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ

CWCPRO Μaster Class « Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ» "Πως ένας μάγειρας με τις τεχνικές του... Περισσότερα


Σεμινάριο EXCTRACTIONS and DELICATE SAUCES

CWC PRO MasterClass «EXCTRACTIONS & DELICATE SAUCES» από τον βραβευμένο με 2** αστέρια Michelin Chef Θάνο Φέσκο Στο CWCPRO MasterClass «EXCTRACTIONS & DELICATE SAUCES», Σε... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κουζίνα a la Grecque 2 του Σωτήρη Ευαγγέλου

CWC PRO Master Class «Η Κουζίνα a la Grecque 2 του Σωτήρη Ευαγγέλου» είναι ένα μείγμα παράδοσης και καινοτομίας. Νέο σεμινάριο νέες... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική Κουζίνα  SURF TURF  του Γιάννη Μαρινόπουλου

Η Δημιουργική Κουζίνα  SURF & TURF  του Γιάννη Μαρινόπουλου Στο CWC PRO Μaster Class σεμινάριο o chef Γιάννης Μαρινόπουλος θα μοιραστεί,... Περισσότερα


Σεμινάριο Best of Sea Food chef Παναγιώτης Δεληθανάσης

Σεμινάριο μαγειρικής “Best of Sea Food”chef  Παναγιώτης  Δεληθανάσης Στο CWC PRO Master class σεμινάριο της CWC PRO ο chef  Παναγιώτης  ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Viennoiserie

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 2 Days DEMONSTRATION Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Viennoiserie Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 3 Days Demonstration Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο HANDS ON Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών.

CWC PRO  Σεμινάριο HANDS ON “Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών” chef Παναγιώτης Δεληθανάσης & SeaFood Εxpert Μιχάλη Δημητριάδη Η... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΤΡΙΤΗ 18 & ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us