Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
EXCTRACTIONS and DELICATE SAUCES
CWC PRO MasterClass «EXCTRACTIONS & DELICATE SAUCES» από τον βραβευμένο με 2** αστέρια Michelin Chef Θάνο Φέσκο
Στο CWCPRO MasterClass «EXCTRACTIONS & DELICATE SAUCES», Σε αυτό το αποκλειστικό σεμινάριο, ο Chef Θάνος Φέσκος θα αποκαλύψει τις τεχνικές που διαμόρφωσαν τη βραβευμένη μαγειρική του καριέρα, εστιάζοντας στην τέχνη της δημιουργίας λεπτών σάλτσων και της εκχύλισης.
Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες σεφ, σπουδαστές μαγειρικής και λάτρεις του φαγητού να βουτήξουν βαθιά στον κόσμο της μαγειρικής ακριβείας, μαθαίνοντας πώς να μετατρέπουν απλά υλικά σε σύνθετες, γευστικές σάλτσες που ζωντανεύουν τα πιάτα. Μέσα από αυτό το MasterClass, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν:
- Sauces and extractions
- Collagen and how to be treated
- Grilled infused sauces
- Cold creamy sauces
- Vegetable sauces
- Extraction of vegetables and fruits
- Use of the extractions and how to set it on a dish
- Το ρόλο του κολλαγόνου στη δημιουργία πλούσιων υφών
- Τη μαγεία πίσω από τις σάλτσες με έγχυση στη σχάρα που συνδυάζουν καπνιστές και τολμηρές γεύσεις
- Τα μυστικά για τη δημιουργία κρύων κρεμώδων σάλτσων που είναι τέλειες για ισορροπία και αντίθεση
- Την ευελιξία των σάλτσων με βάση τα λαχανικά που αναδεικνύουν τα φρέσκα, ζωντανά προϊόντα
- Η επιστήμη των εκχυλίσεων λαχανικών και φρούτων για καθαρότητα και ένταση
- Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εκχυλίσματα για να βελτιώσετε την παρουσίαση και το γευστικό προφίλ του πιάτου σας
Ο σεφ Θάνος Φέσκος, γνωστός για την καινοτόμο προσέγγισή του, τελειοποίησε τις ικανότητές του σε μερικές από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου, όπως το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin Geranium και το δικό του εστιατόριο Delta δύο αστέρων στην Αθήνα. Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στη μετατροπή απλών, φυσικών υλικών σε εξαιρετικές δημιουργίες. Συμμετέχοντας σε αυτό το MasterClass, θα αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις για τη δημιουργική του διαδικασία και θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τεχνικές αιχμής για να βελτιώσετε τα δικά σας πιάτα, ανεξάρτητα από την κουζίνα στην οποία εργάζεστε.
Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία να αλλάξετε την προσέγγισή σας στις σάλτσες και τα εκχυλίσματα με επανάσταση - εγγραφείτε τώρα για αυτό το μοναδικό MasterClass!
Δοκίμιο: Η σημασία των βασικών συστατικών στην υψηλή κουζίνα
Το κολλαγόνο
Το κολλαγόνο είναι ένα βασικό συστατικό στην κουζίνα υψηλής ποιότητας, ειδικά στην παρασκευή ζωμών, ζωμών και σάλτσων. Όταν επεξεργάζεται σωστά μέσω αργού μαγειρέματος, διασπάται σε ζελατίνη, προσθέτοντας μια πλούσια, πολυτελή υφή στις σάλτσες και τις σάλτσες. Αυτό προσδίδει στα πιάτα μια αίσθηση στο στόμα που μεταδίδει ζεστασιά και βάθος, καθιστώντας το ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία λεπτών αλλά και βαθιά γευστικών σάλτσων. Το κολλαγόνο πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή, ώστε να αποφεύγεται η μετατροπή της σάλτσας σε κολλώδη ή θολή, ένα λάθος που μπορεί να καταστρέψει τη φινέτσα των εκλεκτών γευστικών παρουσιάσεων.
Σάλτσες με έγχυση στη σχάρα
Οι σάλτσες με έγχυση στα κάρβουνα συνδυάζουν δύο βασικά στοιχεία της υψηλής γαστρονομίας: έντονη γεύση και ακρίβεια. Ψήνοντας τα συστατικά στη σχάρα πριν τα ενσωματώσουν σε μια σάλτσα, οι σεφ μπορούν να προσθέσουν ένα στρώμα καπνιστών, καραμελωμένων σημείων που απογειώνουν την πολυπλοκότητα ενός πιάτου. Η τεχνική απαιτεί επιδεξιότητα για την εξισορρόπηση του κάρβουνου με άλλες γεύσεις, αποφεύγοντας την υπερβολική πικράδα. Στην υψηλή μαγειρική, αυτές οι σάλτσες χρησιμοποιούνται συχνά για να προσθέσουν ένα ρουστίκ, γήινο στοιχείο σε θαλασσινά, κρέατα ή ακόμη και λαχανικά.
Κρύες κρεμώδεις σάλτσες
Οι κρύες κρεμώδεις σάλτσες, αποτελούν βασικό μέρος της υψηλής κουζίνας. Παρέχουν μια δροσερή, βελούδινη αντίθεση σε καυτά πιάτα, ενισχύοντας τη γεύση χωρίς να κατακλύζουν τον ουρανίσκο. Αυτές οι σάλτσες βασίζονται συχνά σε ευαίσθητα γαλακτώματα, τα οποία πρέπει να παρασκευάζονται με ακρίβεια για να διατηρήσουν τη σταθερότητα και την απαλή υφή τους. Όταν είναι σωστά ισορροπημένες, οι κρύες κρεμώδεις σάλτσες μπορούν να προσθέσουν φρεσκάδα και εκλέπτυνση στα πιάτα, αναδεικνύοντας τις λεπτές αποχρώσεις των κύριων συστατικών.
Σάλτσες λαχανικών
Οι σάλτσες λαχανικών έχουν γίνει ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης υψηλής κουζίνας, λόγω της τάσης για πιο ελαφριές, φυτικές επιλογές. Αυτές οι σάλτσες, οι οποίες μπορεί να είναι πουρέδες ή αναγωγές, συλλαμβάνουν την ουσία των φρέσκων προϊόντων, συγκεντρώνοντας τις φυσικές γεύσεις και τα χρώματά τους. Η μαεστρία στις σάλτσες λαχανικών απαιτεί βαθιά κατανόηση του τρόπου με τον οποίο διατηρείται η φωτεινότητα και η υφή των λαχανικών χωρίς να χάνεται η ακεραιότητά τους κατά το μαγείρεμα. Αυτό όχι μόνο προσθέτει θρεπτικά στοιχεία στο πιάτο, αλλά παρέχει επίσης ζωντανά και οπτικά ελκυστικά στοιχεία.
Εκχύλιση λαχανικών και φρούτων
Οι εκχυλίσεις αποτελούν την επιτομή της ακρίβειας στη μαγειρική τέχνη. Χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως η χυμοποίηση, ο ατμός ή το sous-vide, οι σεφ μπορούν να αποστάξουν την καθαρή ουσία των φρούτων και των λαχανικών, συγκεντρώνοντας τις γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά τους. Αυτά τα εκχυλίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για σάλτσες, πηκτές, ή ακόμη και ως τελική πινελιά για την ενίσχυση ενός πιάτου. Το κλειδί έγκειται στη διατήρηση της ακεραιότητας των πρώτων συστατικών, ώστε η τελική εκχύλιση να αναδεικνύει τη φυσική ένταση και καθαρότητα τους.
- Χρήση εκχυλισμάτων και τοποθέτησή τους σε ένα πιάτο
Η χρήση των εκχυλισμάτων στην κουζίνα υψηλών προδιαγραφών επιτρέπει στους σεφ να εισάγουν συμπυκνωμένες εκρήξεις γεύσης, διατηρώντας παράλληλα την ισορροπία ενός πιάτου. Είτε χρησιμοποιείτε εκχυλίσματα λαχανικών για να ενισχύσετε ένα πιάτο με κρέας είτε αναγωγές φρούτων για να προσθέσετε οξύτητα σε ένα επιδόρπιο, τα εκχυλίσματα προσφέρουν ευελιξία και δημιουργικότητα στο σερβίρισμα. Συχνά τοποθετούνται σε σταγόνες, ραβδώσεις ή λεπτά στρώματα σε ένα πιάτο, προσφέροντας όχι μόνο γεύση αλλά και οπτική ελκυστικότητα. Η κατανόηση της τέχνης της σωστής τοποθέτησης αυτών των εκχυλίσεων είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός αρμονικού και αισθητικά ευχάριστου πιάτου.
3 Οφέλη για τους μάγειρες, τους σπουδαστές μαγειρικής και τους σεφ να παρακολουθήσουν το MasterClass
Μάθετε από έναν σεφ με 2**αστέρια Michelin
Ο σεφ Θάνος Φέσκος, με το εντυπωσιακό ιστορικό του στο εστιατόριο Delta δύο αστέρων Michelin και στο Geranium τριών αστέρων Michelin, προσφέρει σπάνιες γνώσεις στον κόσμο της δημιουργικής, υψηλής γαστρονομίας. Η παρακολούθηση αυτού του MasterClass θα σας επιτρέψει να απορροφήσετε τεχνικές και ιδέες απευθείας από έναν από τους πιο καινοτόμους σεφ της γενιάς του, δίνοντάς σας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη μαγειρική σας καριέρα.
Κατακτήστε προηγμένες τεχνικές σε σάλτσες και εκχυλίσματα
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν όχι μόνο τις θεμελιώδεις τεχνικές παρασκευής λεπτών σάλτσων και τελειοποίησης εκχυλίσεων, αλλά και πώς να τις εφαρμόζουν σε κουζίνες υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για βασικές δεξιότητες για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν πιάτα με ανεβασμένες γεύσεις και εκλεπτυσμένες παρουσιάσεις, που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε στον κόσμο της μαγειρικής.
Εμπνευστείτε τη δημιουργικότητα και την καινοτομία
Μέσα από αυτό το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν από την προσέγγιση του Chef Θάνου Φέσκου για τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στη μαγειρική. Οι τεχνικές που θα μοιραστείτε θα σας δώσουν τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με τις δικές σας ιδέες, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ξεπεράσετε τα όρια της παραδοσιακής κουζίνας και να ξεχωρίσετε στον κλάδο της εστίασης.
Μη χάσετε αυτή τη μοναδική μαθησιακή εμπειρία - εγγραφείτε τώρα για το MasterClass με θέμα «Εκχυλίσματα και ντελικάτες σάλτσες» με τον Chef Θάνο Φέσκο και απογειώστε τη μαγειρική σας τέχνη!
BIOΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Θάνος Φέσκος Co-Executive Chef του “Delta" restaurant (2** αστέρια στον οδηγό Michelin) και ex-Assistant Head Chef του Geranium ( Τρία*** αστέρια Michelin & worlds Best Restaurant in the 50 Best Restaurants in the World S.Pellegrino list)είναι ένας από τους ανερχόμενους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό.
Ο Θάνος σπούδασε οικονομικά και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα εργαζόταν σε κουζίνες μέχρι που ήρθε η στιγμή να κάνει τη στρατιωτική του θητεία. Εκεί του γεννήθηκε η έμπνευση ακούγοντας τα θετικά σχόλια από τους συναδέλφους του .
Έμελλε αυτή του η απόφαση να του ανοίξει νέους δρόμους !
Ανακαλύπτοντας τα πάθη του ήταν η στιγμή που αποφάσισε να τελειοποιήσει την τέχνη της μαγειρικής.Οι μαγειρικές σπουδές και ορισμένες θέσεις εργασίας στα τοπικά εστιατόρια τελείωσαν με πρακτική άσκηση σε ένα εστιατόριο που στόχευε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin. Τότε σε ένα διαγωνισμό γλυπτικής σοκολάτας κέρδισε και την 3η θέση παγκοσμίως.
Μετά από ένα πολυετές ταξίδι σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία όπου και έλαβε σημαντικές εργασιακές εμπειρίες σε αρκετά βραβευμένα εστιατόρια, σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να εργαστεί σε εστιατόριο που έχει βραβευτεί με αστέρια Michelin και αφού έστειλε πολλές αιτήσεις πήρε την πρώτη του δουλειά στο Geranium της Κοπεγχάγης όπου παρέμεινε για τρία χρόνια δουλεύοντας σε διάφορα πόστα της κουζίνας, συμπεριλαμβανομένου και του ζαχαροπλαστείου.
Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, όπου εργάστηκε στο εστιατόριο Hytra, δεν μπορούσε να αντισταθεί στην προσφορά του Rasmus Kofoed να επιστρέψει στο Geranium ( Τρία αστέρια Michelin )ως Assistant Head Chef όπου ήταν μέχρι και το τέλος του 2020.
Η επιστροφή στην Αθήνα ήταν αναπόφευκτη μετά από συνολικά 14 χρόνια εξερεύνησης και ανακάλυψης, όπου και δημιούργησε με την ομάδα του το Delta Restaurant, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εστιατόριο φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα το οποίο κατάφερε να αποσπάσει μόλις σε 11 μήνες λειτουργίας ,την τιμητική διάκριση των 2** αστεριών Michelin μαζί με το πολυπόθητο Green Sustainability Star (Για την βιώσιμη λογική λειτουργίας του εστιατορίου).
Toν Οκτώβριο του 2023 ο οδηγός αστεριών Michelin επανέλαβε την βράβευση με 2** μαζί με το Green Sustainability Star.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
Yes
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803071
LAST
Θάνος Φέσκος
Yes