Χειμωνιάτικες δημιουργικές Σαλάτες / Chef Βασίλης Σπόρος Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος Instructor της CWC PRO θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες επαγγελματίες και σπουδαστές νέες συνταγές για Χειμωνιάτικες Σαλάτες H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση... Περισσότερα
Σεμινάρια MasterClass Μαγειρικής
CWC PRO MasterClass «Greek Fusion Cuisine» με τον chef Άνταμ Κοντοβά

CWC PRO MasterClass «Greek Fusion Cuisine» με τον chef Άνταμ Κοντοβά
Στο CWC PRO MasterClass «Greek Fusion Cuisine» με τον σεφ Άνταμ Κοντοβά, οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τεχνικές, τις υφές και τις εμπνεύσεις που χαρακτηρίζουν τη μαγειρική του, καθώς και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
Η Greek Fusion Cuisine αποτελεί ένα σύγχρονο γαστρονομικό ρεύμα που αντλεί έμπνευση από την ελληνική παράδοση και την πλούσια μεσογειακή κουλτούρα, συνδυάζοντάς την δημιουργικά με τεχνικές και γεύσεις από όλο τον κόσμο. Στόχος της είναι να αναδείξει τα αυθεντικά ελληνικά προϊόντα μέσα από πρωτότυπες συνθέσεις, όπου η τοπική πρώτη ύλη συναντά την ασιατική φιλοσοφία, τη λατινοαμερικάνικη ένταση ή την κοσμοπολίτικη κουζίνα. Το αποτέλεσμα είναι πιάτα που παραμένουν βαθιά ελληνικά, αλλά ταυτόχρονα μιλούν τη γλώσσα της σύγχρονης παγκόσμιας γαστρονομίας.
Μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση με τολμηρές εμπνεύσεις για νέα μενού!
- Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε αυτό το MasterClass
Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς είναι γνωστός για τον άψογο συνδυασμό ελληνικών γεύσεων σε fusion εκτέλεση. Σε αυτό το MasterClass, θα αποκαλύψει τις καινοτόμες τεχνικές του, τις «μυστικές» συνταγές του και τη φιλοσοφία του στη μαγειρική, προσφέροντας ανεκτίμητες γνώσεις που δεν θα βρείτε σε κανένα βιβλίο μαγειρικής.
- Διευρύνετε τη δημιουργικότητά σας στη μαγειρική
Εξερευνώντας τη μεσογειακή και ελληνική fusion κουζίνα του σεφ Άνταμ Κοντοβά, θα αντλήσετε έμπνευση και θα αποκτήσετε νέες ιδέες που θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σας. Θα μάθετε πώς να συνδυάζετε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με παγκόσμιες τεχνικές, ώστε να δημιουργείτε πιάτα που εντυπωσιάζουν τόσο γευστικά όσο και αισθητικά.
- Συνδεθείτε με επαγγελματίες της γαστρονομίας
Το MasterClass προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης με επαγγελματίες σεφ, σπουδαστές και λάτρεις της γαστρονομίας. Ανταλλάξτε εμπειρίες, μοιραστείτε ιδέες και χτίστε σχέσεις με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την τέχνη της κουζίνας.
- Πιστοποιητικό παρακολούθησης ΚΔΒΜ
Με την ολοκλήρωση του MasterClass, θα λάβετε Πιστοποιητικό παρακολούθησης ΚΔΒΜ, το οποίο θα αναγνωρίζει τις νέες σας γνώσεις και δεξιότητες, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό σας και ενισχύοντας την επαγγελματική σας πορεία.
Συνταγές που θα παρουσιαστούν
- Σασίμι ημέρας, ελαφρά ωριμασμένο, πίκλες, αμύγδαλα, σάλτσα EXM
- Τάρτα με καπνιστή μελιτζάνα, παλαιωμένη γραβιέρα, τραγανό αιγυπτιακό φετίρ
- Τάκο-Χταπόδι, πίτα από μπλε καλαμπόκι, Mole καρότο, αβοκάντο
- Γκιόζας, σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, μους γραβιέρας, λαχανικά εποχής
- Μπακαλιάρος ποσέ, ταϊλανδέζικη σάλτσα καρύδας, τηγανητό ρύζι
Τεχνικές που θα διδαχθούν
- Πάστωμα
- Τι είναι το Koji και το Shiokoji
- Φιλετάρισμα ψαριών
- Τεχνική για σωστό μπρεζέ
- Τι είναι η XO sauce
- Πώς φτιάχνουμε τορτίγιες από masa και τι είναι το masa
Βιογραφικό του Σεφ Άνταμ Κοντοβά
Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι ιδιοκτήτης και Executive Chef του εστιατορίου Ex Machina στην Αθήνα. Με καταγωγή που συνδυάζει αιγυπτιακές και μεσογειακές ρίζες, έχει δημιουργήσει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις της πόλης, βασισμένη στη φιλοσοφία της fusion κουζίνας με έντονη ελληνική ταυτότητα.
Επαγγελματική πορεία
Ex Machina, Αθήνα (2023 – σήμερα)
Ιδρυτής και Executive Chef. Δημιούργησε ένα fusion εστιατόριο που παντρεύει ελληνικά προϊόντα με διεθνείς επιρροές. Έχει προσελκύσει διεθνή πελατεία και αναγνώριση από τα ΜΜΕ.
Astarte Hotel & Alali Restaurant, Σαντορίνη (2018 – σήμερα)
Executive Chef σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και fine dining εστιατόριο. Έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο Χρυσός Σκούφος.
Bar & Restaurant, Kobra Αθήνα (2019 – 2022)
Head Chef σε ένα από τα πιο δημιουργικά εστιατόρια της πρωτεύουσας. Ανέπτυξε ένα μοντέρνο μενού με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα.
Mylos, Σαντορίνη (2016 – 2018)
Δημιούργησε fine dining μενού που απέσπασαν σημαντικές εθνικές διακρίσεις από τον Οδηγό Athinorama και FnL Guide.
Premier, InterContinental Hotel, Αθήνα (2012 – 2015)
Chef de Cuisine στο εστιατόριο υπογραφής του ξενοδοχείου. Απέκτησε εμπειρία στη διαχείριση ομάδας υψηλών προδιαγραφών και στη διεθνή φιλοξενία.
Διεθνείς εμπειρίες (2007 – 2012)
Συνεργάστηκε με σημαντικά ξενοδοχεία και εστιατόρια όπως το Amanzoe (Πελοπόννησος), το Brehon Hotel & Danu Restaurant (Ιρλανδία), το James Joyce (Αθήνα), καθώς και το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin Funky Gourmet (Αθήνα). Ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Γιάννη Μπαξεβάνη (εστιατόριο Γιορτή).
Διεθνή Stages
Maaemo, Όσλο, Νορβηγία – 3 αστέρια Michelin (2017)
Sea Grill, Βρυξέλλες, Βέλγιο – 2 αστέρια Michelin (2016)
Διακρίσεις
Βραβείο Best Young Chef in Greece (2015)
Πολλαπλές βραβεύσεις από Athinorama και FnL Guide
Χρυσός Σκούφος για το Alali, Σαντορίνη
Το Ex Machina συγκαταλέγεται στα Top 10 νέα εστιατόρια στην Ελλάδα από το FnL Guide
Βραβεία κοινού από Esquire και Athinorama
Πιστοποιήσης
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
Yes
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280484