Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
ΗΑNDS ON FRESH PASTA WORKSHOP

Στο οκτάωρο HANDS ON εργαστηριακό σεμινάριο της CWC PRO οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν την τεχνογνωσία που απαιτείτε, για τέλεια ζυμαρικά και θα δημιουργήσουν οι ίδιοι με την καθοδήγηση του Chef Instructor Aγγελόπουλου Αντώνη είδη και σχήματα ζυμαρικών που θα αποτελέσουν highlights στα μενού τους.
Δημιουργώντας τις ζύμες από την αρχή αλλά και τα πιάτα εξ’ ολοκλήρου θα εντρυφήσουμε στην οποιαδήποτε λεπτομέρεια που αφορά τα φρέσκα ζυμαρικά από το ποιό είναι το ιδανικό αλεύρι ή σιμιγδάλι έως τις μικρές λεπτομέρειες που χρειάζονται για το ιδανικό αποτέλεσμα όπως και τον εξοπλισμό και μικροεξοπλισμό που χρειάζεται κάποιος για να έχει ένα άρτιο αποτέλεσμα.
Κομμάτια ζύμης ανοίγονται σε λεπτά φύλλα, κόβονται σε μικρότερα κομμάτια ή παίρνουν σχήμα, καθώς τρίβονται με τα δάκτυλα, τα φρέσκα ζυμαρικά είναι στις προτιμήσεις των περισσοτέρων από εμάς, λόγω της υπέροχης γεύσης, υφής και συνδυασμών που μας χαρίζουν.
Με την εξειδίκευση στον τομέα των ζυμαρικών ο κάθε συμμετέχων θα μπορέσει να εμπνευστεί και να πειραματιστεί σε διαφορετικές συνταγές και τεχνικές με τις ίδιες βάσεις ζυμαρικών οι οποίες θα τον κάνουν να είναι πιο δημιουργικός αλλά και πιο αποτελεσματικός στα πιάτα του.
Θα αναλυθεί το κόστος των παρασκευών όπως και τα nutricion facts, για την καλύτερη διαχείριση των συνταγών.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- Orecchiette al pomodori.
Μαθαίνουμε ένα ιδιαίτερο ζυμαρικό με σιμιγδάλι το οποίο απαιτεί συγκεκριμένη τεχνική, όπως και την ιδανική σάλτσα al pomodori.
- Raviolone με γέμιση μανιταριών και σάλτσα θυμάρι.
Το τέλειο κλείσιμο που χρειάζεται για να έχουμε ένα σωστό raviolone και τι πρέπει να προσέξουμε για το πιο γευστικό πιάτο.
- Cappelletti al formaggio e pere.
Συνδυάζουμε το ζυμαρικό με τυρί και αχλάδι και μαθαίνουμε τις σωστές αναλογίες στη γεύση, στο σχήμα αλλά και στην υφή όπως και σε τι είδους μενού μπορούμε να το εντάξουμε.
- Pasta verde με σπανάκι και λαχανικά.
Τι καλύτερο από ζυμαρικά με λίγες θερμίδες πλούσια γεύση και απερίγραπτο χρώμα. Μαθαίνουμε πώς να χρωματίσουμε με φυσικούς τρόπους τα ζυμαρικά μας και τι πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε ένα εξαιρετικό πιάτο.
- Pasta nero με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.
Θαλασσινά και ζυμαρικά είναι ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων αλλά και πολύ επικίνδυνο στο να καλύψουμε τη γεύση κάποιων υλικών . Δοκιμάζουμε διαφορετικά σχήματα ζυμαρικών για να βρούμε το ιδανικό.
- Ζυμαρικά με άνθη βρώσιμων λουλουδιών.
Εφαρμόζοντας μια ιδιαίτερη τεχνική για πανέμορφα ζυμαρικά με διάφανη ζύμη που διακρίνονται στο εσωτερικό τα άνθη.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803804
1
Αντώνης Αγγελόπουλος
No