MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα

Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα

Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα
CWC PRO MasterClass Demonstartion με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη

Ανακάλυψε τις γεύσεις της Ιαπωνικής κουζίνας.
Η Cardinal SA εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για επαγγελματίες σεφ που ενδιαφέρονται για την Ασιατική κουζίνα. Διακινεί προϊόντα από κάθε γωνιά της Ασίας (από το πιο κλασικό ως το πιο εξειδικευμένο) και παράλληλα μεταφέρει όλο το know how και την εμπειρία για την Ασιατική κουζίνα μέσα από το πρόγραμμα Learn to Wok και τους σεφ που το πλαισιώνουν.

Λίγα λόγια για την Ιαπωνική κουζίνα
Για αρκετό κόσμο επικρατεί η άποψη ότι η ιαπωνική κουζίνα σχετίζεται κυρίως με το sushi. Η αλήθεια είναι ότι για πολλούς αιώνες οι Ιάπωνες ζούσαν σε ένα αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο κράτος, τρέφονταν με ρύζι και ψάρια και η κατανάλωση κρέατος αποτελούσε κοινωνικό ταμπού, μιας και ήταν ενάντια στις αρχές του Βουδισμού. Το άνοιγμα των συνόρων γύρω στα μισά του 19ου αιώνα, στάθηκε η αφορμή για την έναρξη της ριζικής αλλαγής της γαστρονομικής κουλτούρας της χώρας αφού συνοδεύτηκε από την έναρξη κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, με τον αυτοκράτορα μάλιστα να δοκιμάζει δημοσίως κόκκινο κρέας, δίνοντας το πράσινο φως στο λαό να συνεχίσει.  
Γρήγορα η δυτική κουζίνα επηρέασε την Ιαπωνική αλλά και το αντίθετο. Η παραδοσιακή κουζίνα της Ιαπωνίας χρησιμοποιεί πολύ πρώτες ύλες όπως το ρύζι, το ψάρι και τα λαχανικά, είτε τουρσί είτε βραστά. Το ρύζι ειδικά βρίσκεται σχεδόν σε κάθε τους γεύμα. Η Ιαπωνική κουζίνα έχει επηρεαστεί επίσης από αυτήν της Κίνας, για αυτό συναντάμε σε αυτή πιάτα όπως stir fries με noodles, τηγανιτά dumplings και ramen. Το τυπικό γεύμα των Ιαπώνων περιγράφεται από τη φράση «μία σούπα και τρία συνοδευτικά». Τέλος, οι γεύσεις είναι πιο απλές, οι συνταγές ακολουθούνται κατά γράμμα και μεταξύ άλλων υλικών, οι πρωταγωνιστές είναι η Soy Sauce, το Miso Paste, το Mirin αλλά και διάσημες ιαπωνικές σάλτσες όπως η Teriyaki, η Yakisoba, η Sweet Soy Sauce, η Tamari Sauce και η Tsuyu Sauce. Σε πιάτα με Noodles χρησιμοποιείται πολύ συχνά το μοσχάρι και το χοιρινό κρέας τα οποία συνήθως ψήνονται λίγο.

Demostration -Συνταγές

  1. Miso soup / Ιαπωνική σούπα που σερβίρεται ως ορεκτικό και ανάλογα με τον τύπο miso που χρησιμοποιείται αποκτά διαφορετική γεύση.
  2. Harumaki / Ιαπωνικά χειροποίητα spring rolls με διαφορετικές γεμίσεις.
  3. Zarusoba / κρύο παραδοσιακό πιάτο της Ιαπωνίας με noodles που τρώγεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ως δροσερή πρόταση.
  4. Donburi Bowl / τα κλασικά ιαπωνικά πιάτα που έχουν ως βάση το ρύζι και διαφορετικά κάθε φορά toppings. Εκτέλεση του Oyako don, ένα διάσημο donburi bowl με κοτόπουλο και αυγό.
  5. Katsu Pork / Ιαπωνικό πιάτο με παναρισμένο σε φρυγανιά Panko κρέας – Εκτέλεση της ιαπωνικής τεχνικής παναρίσματος στο κρέας.
  6. Yakisoba Noodles / Ιαπωνικού τύπου stir fry με noodles και τη διάσημη σάλτσα Yakisoba.
  7. Japanese Curry Chicken / ιαπωνικό κάρυ με λαχανικά, κοτόπουλο και ρύζι.
  8. Yakimeshi / πιάτο με πρωταγωνιστή το ιαπωνικό τηγανητό ρύζι.
  9. Dorayaki / ιαπωνικά Pancakes ιδανικά για brunch. Εκτέλεση αλμυρής και γλυκιάς εκδοχής τους.
  10. Mochi Dessert / Το κλασικό ιαπωνικό dessert με ζύμη από ρυζάλευρο και δεκάδες παραλλαγές στη γέμιση. Εκτέλεση συνταγής ζύμης και γέμισης.

Λίγα λόγια  από την Cardinal :
Προσφέρουμε ύλες που αναζητούν επαγγελματίες chef αλλά και κάθε λάτρης του καλού φαγητού.
Συνεργαζόμαστε με τα καλύτερα Ασιατικά brands τροφίμων και ποτών ανά τον κόσμο.
Είμαστε αντιπρόσωποι κορυφαίων brand τροφίμων της Ασιατικής κουζίνας όπως Lee Kum Kee, Yum Yum, Kikkoman food service και πολλά άλλα.
Διαθέτουμε τη δική μας, πρόσφατα επανασχεδιασμένη και βραβευμένη για τις συσκευασίες, Cardinal branded σειρά προϊόντων σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργοστάσια του εξωτερικού.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, εστιάζουμε στην καινοτομία και στην παρακολούθηση νέων γαστρονομικών τάσεων από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις στην ελληνική αγορά.
Αν θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα μας και να ανακαλύπτεις συνταγές και tips γύρω από τα προϊόντα μας,
το Blog μας, www.learntowok.gr ανανεώνεται κάθε εβδομάδα με νέο υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.cardinal.gr
www.facebook.com/CardinalFoodCompany/
www.instagram.com/cardinal_the_food_company/


Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772807464

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Κατερίνα Χανιώτη

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου

«Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου» CWC PRO Master Class Σωτήρης Ευαγγέλου Το CWC PRO Master Class «Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου»... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO Masterclass Brunch and All About Eggs

CWC PRO Masterclass Brunch & All About Eggs chef Instructor Βασίλης Σπόρος Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux και Chef Patron του Po’ Boys BBQ Βασίλης... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής, CWC PRO Masterclass Burger Academy

CWC PRO Masterclass Burger Academy chef InstructorΒασίλης Σπόρος Classic Burgers & Sandwiches - Τα πιο διάσημα sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές. O chef... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Masterclass 12 Δημιουργικές Καλοκαιρινές Σαλάτες

CWC PRO Masterclass   12 Δημιουργικές Καλοκαιρινές Σαλάτες Chef Instructor  Βασίλης Σπόρος Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us