MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Τρούφα, Μανιτάρια & Δημιουργικά πιάτα

Τρούφα, Μανιτάρια & Δημιουργικά πιάτα

Σε αυτό το master class που είναι αφιερωμένο στην  τρούφα και τα μανιτάρια θα μάθουμε τα πάντα από τους ειδικούς κ. Παναγιωτίδη Παναγιώτη (Τεχνικός Καλλιέργειας - Συλλογή Τρούφας Εκπαίδευση Σκύλων Τρούφας ) κα.Μιχαηλίδου Κική(Εμπορία - Διάθεση Τρουφας)

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκτενή παρουσίαση για όλο τον κόσμο της τρούφας  και μας μιλησουν για :

  • Ιστορικά στοιχεία
  • Εμπορικά είδη τρούφας
  • Καλλιέργεια
  • Συλλογή
  • Ιδιότητες - Διατροφικά Στοιχεία
  • Τρόποι Συντήρησης και χρήσης
  • Διάθεση φρέσκιας τρούφας
  • Υποπροϊόντα

 

Από τον κ. Δημήτρη Τσακίρη ( καλλιεργητή μανιταριών ) θα μας αναλύσει τα πάντα γύρω από  τα Shiitake (Lentinula edodes) είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην Ασία και τα τελευταία χρόνια σε όλον τον κόσμο . Η εξαιρετική και πικάντικη γεύση του σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητές του το έχουν αναδείξει ως το δεύτερο σε παραγωγή μανιτάρι παγκοσμίως. Στην Ελλάδα μέχρι πρότινος δεν ήταν ευρέως γνωστό αλλά πλέον υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Pleurotus Eryngii Ο πλευρωτός ο ερρυγγειος (Pleurotus Eryngii) ανήκει στην ίδια οικογένεια του διαδεδομένου πλευρώτους και θεωρείται ίσως το κορυφαίο εδώδιμο της οικογένειας του, στο εξωτερικό τον ονομαζουν  King Oyster.

και τον σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση που θα δημιουργήσει πιάτα ευφάνταστα !

Συνταγές:

  • Καρπάτσιο λαβράκι με τρούφα και αφρό λεμόνι
  • Νιόκι με τρούφα και σιτάκε
  • Φάβα με καραβίδες και λάδι τρούφας
  • Φακές με καπνιστά σιτάκε
  • Σιτάκε σωτέ με σκόρδο και αγγινάρες

 

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Τρούφα, Μανιτάρια & Δημιουργικά πιάτα >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806625

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Παναγιώτης Δεληθανάσης

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 15-19/06/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο ΗΑNDS ON FRESH PASTA WORKSHOP

Στο οκτάωρο HANDS ON εργαστηριακό  σεμινάριο της CWC PRO  οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν την τεχνογνωσία που απαιτείτε, για τέλεια... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Θάνος  Φέσκος θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Gregory Doyen - Βest of desserts

Gregory Doyen - Βest of desserts Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Gregory Doyen έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια