Χειμωνιάτικες δημιουργικές Σαλάτες / Chef Βασίλης Σπόρος Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος Instructor της CWC PRO θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες επαγγελματίες και σπουδαστές νέες συνταγές για Χειμωνιάτικες Σαλάτες H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση... Περισσότερα
Σεμινάρια MasterClass Μαγειρικής
TEXTURES AND USE OF TEXTURIZERS - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΦΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

CWC PRO MasterClass 2 DAYS ADVANCED CULINARY TECHNIQUES
TEXTURES AND USE OF TEXTURIZERS /ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΦΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ
Chef Instructor Martin Lippo
Στη συνέχεια της συνεργασίας του Martin Lippo με την CWC PRO οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μοναδικό demonstration CWC PRO MasterClass ADVANCED CULINARY TECHNIQUES /ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΦΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ και να μάθουν νέες τεχνικές και συνταγές της Μοριακής Γαστρονομίας υψηλού επιπέδου.
BIOΓΡΑΦΙΚΟ Martin Lippo
Η καριέρα του Martín Lippo είναι γεμάτη προκλήσεις και εμπειρίες που τον καθιστούν έναν από τους πιο ευέλικτους επαγγελματίες στον χώρο της γαστρονομίας. Όχι μόνο έχει ταξιδέψει, γνωρίσει και πειραματιστεί με τις πιο διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες (Μεξικό, Σενεγάλη, Μαλαισία, Ρωσία, Ιαπωνία, Τουρκία και πολλές άλλες), αλλά η ακόρεστη περιέργειά του τον οδήγησε να αναπτύξει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σε τομείς τόσο διαφορετικούς όσο η ζαχαροπλαστική και τα παγωτά.
Κατάγεται από την Αργεντινή και γρήγορα ξεχώρισε για τις ικανότητές του ως σεφ, ειδικά στο εστιατόριό του Maraña. Ήδη από τότε, είχε τραβήξει την προσοχή για την αεικίνητη φύση του και την αναζήτησή του για διαφορετικούς και σύγχρονους τρόπους έκφρασης. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι σε μόλις ένα χρόνο του απονεμήθηκε ο τίτλος του Πιο Δημιουργικού Νέου Αργεντινού Σεφ.
Μετά από εκτεταμένη εμπειρία στην ηγεσία διαφόρων επαγγελματικών πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης δεξιώσεων για προέδρους και πρεσβευτές, ο Martín έκανε ένα άλμα αναζητώντας νέους επαγγελματικούς ορίζοντες, εστιάζοντας στην εκπαίδευση, την έρευνα, τη μελέτη και τη συμβουλευτική. Το 1999 ταξίδεψε στην Ισπανία, προσελκύοντας μια νέα πρωτοποριακή κουζίνα με σημαντική διεθνή εμβέλεια και απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης.
Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του με κορυφαίες μάρκες όπως η 100%Chef, ανέπτυξε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων χρησιμοποιώντας υγρό άζωτο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η συνεργασία του με εταιρείες όπως η Sosa Ingredients, η Les Vergers Boiron, η Pacojet και η Silikomart, καθώς και η ανάπτυξη απολύτως καινοτόμων τεχνικών όπως η κρυο-σφράγιση, τα υπο-μηδενικά υγρά εσωτερικά και η επικάλυψη, που άνοιξαν νέους ορίζοντες στον συναρπαστικό κόσμο των σνακ. Εκτός από τα διεθνή ταξίδια του για την προώθηση του έργου του, ο Martín Lippo έχει δημοσιεύσει μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών άρθρων στα πιο έγκριτα επαγγελματικά περιοδικά παγκοσμίως.
Όλες αυτές οι προσφορές έχουν έναν κοινό παρονομαστή: το πάθος για την υπέρβαση των ορίων. Σαν σπηλαιολόγος, δεν αρκείται απλώς να επισημαίνει μια ιδέα ή μια τεχνική, αλλά την αναπτύσσει συνεχώς, επιδιώκοντας να ρίξει φως σε κάθε πιθανή πρόοδο, κάθε πιθανή χρήση, χωρίς να θεωρεί τίποτα δεδομένο. Ο Martín εφαρμόζει αυτή την ανοιχτή φιλοσοφία στο Vakuum, το εργαστήριό του στη Βαρκελώνη. Το Vakuum είναι πολλά πράγματα: ένα εργαστήριο, ένα κέντρο διδασκαλίας, ένα φόρουμ ανταλλαγής και εξερεύνησης, ένα μέρος για μαγείρεμα, αλλά και ένα μέρος για σκέψη.
Έχει δημοσιεύσει μια τεράστια ποικιλία άρθρων για τεχνικές στα πιο αναγνωρισμένα επαγγελματικά περιοδικά γαστρονομίας του κόσμου.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ -TEXTURES AND USE OF TEXTURIZERS
- CRYO STAMPED ISPAHAN MERINGUE
- MANGO AND COCONUT DAHL (MOLDED GELLIES)
- CHOCOLATE AND ORANGE VEGAN CREMEUX
- COFFEE AND CREAM FLAN (WITHOUT EGG OR OVEN)
- HEAT RESISTANT RASPBERRY INTERIOR FOR BAKED GOODS
- ROASTED HAZELNUT CREAM WITH GLICE
WHIPPING SIPHON TECHNIQUES
- INTENSE COCOA MICRO CRISP
- HAZELNUT AIRY WAFFLES
- PASION AND PINEAPPLE CARBONATED FOAM
- CHOCOLATE ESPUMOSO
- SIPHONED PANCAKES
- TONKA BEAN ROCKS
- FROZEN RASPBERRY FOAM
- HOT AND COLD DAIQUIRI
SPHERIFICATION
- THEORY
- RASPBERRY DRY CHILI
- MULTI-SPHERIFICATED AND CARAMELIZED PASTRY CREAM
LIQUID NITROGEN
- SAFETY AND HANDLING
- NITRO-COCONUT
- COCO-LOCO
- TEPPAN-NITRO TECHNIQUES
Tο σεμινάριο θα διεξαχθεί στη αγγλική γλώσσα και θα υπάρξει διερμηνέας στα ελληνικά όπου θα εξηγεί περιληπτικά τις διαδικασίες.
Κατά την διάρκεια του διήμερου demonstration σεμιναρίου θα υπάρξουν 3 διαλλείματα ανά ημέρα και θα προσφέρουμε στους συμμετέχοντες μεσημεριανό ελαφρύ γεύμα
CWC PRO MasterClass 2 DAYS ADVANCED CULINARY TECHNIQUES
TEXTURES AND USE OF TEXTURIZERS
Chef Instructor Martin Lippo
Following Martin Lippo's collaboration with CWC PRO, participants will have the opportunity to attend the unique CWC PRO MasterClass ADVANCED CULINARY TECHNIQUES / TECHNIQUES FOR CREATING TEXTURES AND THEIR USE and learn new techniques and recipes of high-level Molecular Gastronomy
CV Martin Lippo
Martín Lippo's career is seasoned with challenges and experiences that make him one of the most versatile professionals in the culinary scene. Not only has he traveled, experienced, and experimented with the most diverse culinary cultures (Mexico, Senegal, Malaysia, Russia, Japan, Turkey, and many others), but his insatiable curiosity has led him to develop interesting lines of work in fields as diverse as pastry and ice cream.
Originally from Argentina, he quickly stood out for his skills as a chef, especially at his restaurant Maraña. By then, he was already attracting attention for his restlessness and search for different and contemporary ways of expressing himself. It's no surprise, then, that in just one year he was awarded the title of Most Creative Young Argentine Chef. After extensive experience leading various professional initiatives, including hosting banquets for presidents and ambassadors, Martín took a leap in search of new professional horizons, focusing on training, research, study, and consulting. In 1999, he traveled to Spain, attracted by a new avant-garde cuisine with a significant international reach and unlimited expressive avenues. As a result of his collaborations with leading brands such as 100%Chef, he developed a wide variety of dishes using liquid nitrogen.
Also noteworthy are his collaborations with companies such as Sosa Ingredients, Les Vergers Boiron, Pacojet, and Silikomart, and the development of absolutely innovative techniques such as cryo-stamping, sub-zero liquid interiors, and re-coating, which have opened up new horizons in the exciting world of snacks. In addition to traveling internationally, promoting his work, Martín Lippo has published a wide variety of technical articles in the most prestigious professional magazines worldwide.
All of these offerings share a common denominator: a passion for pushing the boundaries. Like a speleologist, he doesn't simply flag an idea or technique, but constantly develops it, seeking to shed light on every possible advancement, every possible use, without taking anything for granted. Martín applies this open philosophy to Vakuum, his workshop in Barcelona. Vakuum is many things: a laboratory, a teaching center, a forum for exchange and exploration, a place to cook, but also a place to think.
SEMINAR CONTENT:
TEXTURES AND USE OF TEXTURIZERS
- CRYO STAMPED ISPAHAN MERINGUE
- MANGO AND COCONUT DAHL (MOLDED GELLIES)
- CHOCOLATE AND ORANGE VEGAN CREMEUX
- COFFEE AND CREAM FLAN (WITHOUT EGG OR OVEN)
- HEAT RESISTANT RASPBERRY INTERIOR FOR BAKED GOODS
- ROASTED HAZELNUT CREAM WITH GLICE
WHIPPING SIPHON TECHNIQUES
- INTENSE COCOA MICRO CRISP
- HAZELNUT AIRY WAFFLES
- PASION AND PINEAPPLE CARBONATED FOAM
- CHOCOLATE ESPUMOSO
- SIPHONED PANCAKES
- TONKA BEAN ROCKS
- FROZEN RASPBERRY FOAM
- HOT AND COLD DAIQUIRI
SPHERIFICATION
- THEORY
- RASPBERRY DRY CHILI
- MULTI-SPHERIFICATED AND CARAMELIZED PASTRY CREAM
LIQUID NITROGEN
- SAFETY AND HANDLING
- NITRO-COCONUT
- COCO-LOCO
- TEPPAN-NITRO TECHNIQUES
The seminar will be conducted in English and there will be a Greek interpreter who will briefly explain the procedures.
During the two-day demonstration seminar, there will be three breaks per day, and we will offer participants a light lunch.
Participants will receive a certificate of attendance for the CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES Seminar: ADVANCED CULINARY TECHNIQUES & TEXTURES AND USE OF TEXTURIZERS by Chef Instructor Martin Lippo, as well as printed material with the recipes.
Πιστοποιήσης
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
Yes
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280351