Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Ελληνική και Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά
CWC PRO Master Class Ελληνική & Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά
Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Αλέξανδρος Κοσκινάς θα μοιραστεί, με τους επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές της δημιουργικής του κουζίνας , η οποία είναι βασισμένη στα φρέσκα υλικά και στις σύγχρονες παρουσιάσεις , μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με τολμηρούς συνδυασμούς υλικών, θεαματική παρουσίαση και σερβίρισμα.
Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε αυτό το MasterClass
Ο chef Αλέξανδρος Κοσκινάς φημίζεται για τον εξαιρετικό συνδυασμό των μεσογειακών και ελληνικών γεύσεων προσθέτοντας της γαλλική φινέτσα. Θα μοιραστεί τις καινοτόμες τεχνικές, τις μυστικές συνταγές και τη μαγειρική του φιλοσοφία, παρέχοντάς σας ανεκτίμητες γνώσεις που δεν μπορείτε να βρείτε σε βιβλία μαγειρικής.
Επεκτείνετε τη μαγειρική σας δημιουργικότητα
Εξερευνώντας τη μεσογειακή κουζίνα του chef Αλέξανδρου Κοσκινά θα αποκτήσετε έμπνευση και νέες ιδέες που θα πυροδοτήσουν τη μαγειρική σας δημιουργικότητα. Μάθετε πώς να συνδυάζετε διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές για να δημιουργήσετε πιάτα που δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και οπτικά εντυπωσιακά.
Δικτύωση με επαγγελματίες της γαστρονομίας.
Αυτό το Master Class παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθείτε με άλλους λάτρεις της μαγειρικής, επαγγελματίες σεφ και σπουδαστές. Μοιραστείτε εμπειρίες, ανταλλάξτε ιδέες και δημιουργήστε ένα δίκτυο ομοϊδεατών που μοιράζονται το πάθος σας για τη μαγειρική.
Πιστοποιητικό παρακολούθησης ΚΔΒΜ
Με την ολοκλήρωση του Master Class, θα λάβετε ένα Πιστοποιητικό παρακολούθησης ΚΔΒΜ, το οποίο θα αναγνωρίζει τη συμμετοχή σας και τις νέες δεξιότητές σας. Αυτό το πιστοποιητικό θα ενισχύσει το βιογραφικό σας, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή σας για συνεχή μάθηση και μαγειρική αριστεία.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ CHEF ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ
Αλέξανδρος Κοσκινάς είναι Restaurant Chef στο Four Seasons Astir Palace στην Αθήνα σήμερα και μαγειρεύει Ελληνική Κουζίνα με Γαλλική φινέτσα. Άφησε το στίγμα του στο εστιατόριο Tudor Hall, του ξενοδοχείου King George, ως head chef για 8 χρόνια και έχει εργασθεί ως σεφ στα πεντάστερα Athens Hilton, Athenaeum Intercontinental, Santa Marina Mykonos και Grecotel Corfu Imperial. Είναι πολυβραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους, βραβεία Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας και διακρίσεις από το Gault & Millau Hellas, FNL και Restaurant 100.
Έχοντας δασκάλους πρωτοπόρους Έλληνες αρχιμαγείρους και με επιρροές από εμβληματικούς Γάλλους δεξιοτέχνες της μαγειρικής, προβάλλει την καλή πρώτη ύλη και αναδεικνύει τα πιάτα του με ελληνικά εποχιακά βότανα σε έναν συγκερασμό Nouvelle, Υψηλής και Δημιουργικής Μοντέρνας Κουζίνας με Κερκυραϊκή καρδιά.
Σχετικά με τον Αλέξανδρο
Με καταγωγή από τον θείο του Σεφ Σπύρο, που έφτιαχνε παγωτό στις κουζίνες του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία στη δεκαετία του 1960, μετέπειτα ιδιοκτήτη του γνωστού εστιατόριου Γαλλικής Κουζίνας «Σπύρος & Βασίλης» στο Κολωνάκι και αργότερα στην Κέρκυρα, ο Αλέξανδρος αγάπησε το φαγητό μαζί με τα βατραχοπόδαρα, τις πατάτες allumette και το σουφλέ au Grand Marnier, στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών!
Μεγαλωμένος και σπουδαγμένος στην Κέρκυρα μέχρι τα 29 του, ο Αλέξανδρος έγινε γνωστός και αναγνωρισμένος στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του νησιού το 2000, ακόνισε τις δεξιότητές του στο Grecotel Corfu Imperial Luxury Beach Resort μαθητεύοντας κοντά σε πρωτοπόρους Έλληνες για τρία χρόνια.
Το 2003 του έγνεψε η πρώτη του μεγάλη διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων: το Athens Hilton, τότε επίσημη έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής του 2004, όπου επάνδρωσε τις Υπηρεσίες Δωματίου, το εστιατόριο Βυζαντινό και το Galaxy Bar. Ακολούθησε το Première στο Athenaeum Intercontinental το 2005. Εκεί με κορυφαίους σεφ έκαναν το εστιατόριο προορισμό Ελληνικής Κουζίνας. Το 2008 εκπαιδεύτηκε στο Café de la Paix στο Παρίσι και το 2009 στη Σχολή του Alain Ducasse σε πιάτα των ξενοδοχείων Louis XV και Plaza Athenée.
Το 2011 μαγείρεψε στο Santa Marina Mykonos, ένα Luxury Collection Marriot Hotel, αυξάνοντας τους πελάτες που επέστρεφαν, και το 2013 αφίχθηκε στο Ξενοδοχείο King George, αδελφή ιδιοκτησία της Μεγάλης Βρεταννίας Marriott-Starwood, ως επικεφαλής σεφ του Tudor Hall, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του 2021. Σερβίροντας Ελληνική Κουζίνα με γαλλική φινέτσα, υπό την ηγεσία του το εστιατόριο μπήκε στον Οδηγό Michelin Bib Gourmand, βραβεύτηκε με Χρυσούς Σκούφους, FNL και Restaurant 100, λαμβάνοντας επί σειρά ετών τη 2η θέση Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας, επιλέχθηκε από την Gault & Millau Hellas, και μπήκε σε πολλά ταξιδιωτικά και γαστρονομικά blogs. Όλα αυτά τοποθέτησαν τον Αλέξανδρο στην Power List των 100 πιο σημαντικών και επιδραστικών Ελλήνων σεφ του 2011-2020.
Έχει εμφανιστεί ως guest chef στα μαγειρικά show MasterChef (2023), ως κριτής στο Game of Chefs (2021), έχει συμμετάσχει στην Expotrof προβάλλοντας την αυθεντικότητα της Ελληνικής Κουζίνας και συνταγές του έχουν φιλεξενηθεί σε όλα τα μεγάλα ελληνικά γαστρονομικά περιοδικά. Αφού θήτευσε δίπλα στον Απόστολο Τραστέλη ως Σύμβουλος & Δημιουργός Μενού Εστιατορίων & Ξενοδοχείων για ενάμιση χρόνο, από τις αρχές της άνοιξης του 2023 τον βρίσκουμε στην Ταβέρνα 37 του Four Seasons Astir Palace όπου συνεχίζει να κάνει την ελληνική κουζίνα γνωστή στους χιλιάδες επισκέπτες της χώρας μας, δίπλα στο κύμα πλέον.
Αντλώντας έμπνευση από τον Pascal Barbot, τον Michel Bras και τον μέντορα όλων Alain Passard, και ως ένθερμος θιασώτης της Cuisine Actuelle του Joël Robuchon, ο Αλέξανδρος συνδυάζει τη μαγειρική με την τέχνη, με τη δεξιοτεχνία που απέκτησε από τις Ξενοδοχειακές κουζίνες 5 αστέρων, επανεφευρίσκοντας τη γεύση με ευφάνταστη προσέγγιση και γαλλικές τεχνικές: ένας συνδυασμός nouvelle, υψηλής και δημιουργικής μοντέρνας κουζίνας με κερκυραϊκή καρδιά.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΑΧΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ / ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΕΛΙΝΟΥ/ ΖΩΜΟ KOMBU/ΦΥΚΙΑ-ΑΓΓΟΥΡΙ
- ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ/ΣΑΛΑΔΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ/ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ/CHERMOULA SAUCE/ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
- ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ/ΣΥΚΟ/ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ SHIMEJI/ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
- ΕΛΑΦΙ/ ΚΑΣΤΑΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ/ΛΑΓΟΧΟΡΤΟ/ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟ ΜΕ BITTER ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- ΑΡΝΙ/ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ/ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΡΔΑΜΟ/ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΤΑΣ
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
Yes
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772801450
LAST
Αλέξανδρος Κοσκινάς
Yes