MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου

Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου

Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου

Η δημιουργική κουζίνα είναι μια τάση στην παγκόσμια  γαστρονομία η οποία, αξιοποιεί με ιδιαίτερο τρόπο τα υλικά και ενώνει μεταξύ γαστρονομικούς πολιτισμούς. Εξελίσσεται καθημερινά και πολύ παραπάνω όταν έχει και ένα ιδιαίτερο μεσογειακό προφίλ.

Σε αυτό το MasterClass της CWC PRO o Γιάννης Παρίκος, ένας από τους  ειδικούς της Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας θα μοιραστεί με τους  επαγγελματίες και σπουδαστές,  τεχνικές και συνταγές της κουζίνας του.

Οι πηγές των εμπνεύσεων του έχουν τις ρίζες τους στα βιώματα των παιδικών του χρόνων  και στα μετέπειτα ταξίδια. Στην τεχνογνωσία που απέκτησε συνέβαλαν οι εμπειρίες μέσα από τις συνεργασίες και η διαρκή αναζήτηση της γνώσης.

Μετά τις σπουδές του η πρώτη του δουλειά ήταν στο Βαρούλκο που συμπεριλαμβανόταν  μέσα στα καλύτερα εστιατόρια και έτσι πήρε δυνατές βάσεις.
Στη συνέχεια εργάστηκε  την Σπονδή που αποτελεί ένα εστιατόριο-σχολή,  για τη νέα γενιά των μαγείρων.

Το ανήσυχο πνεύμα του τον ώθησε να ταξιδέψει για να διευρύνει τις μαγειρικές  γνώσεις - εμπειρίες και έτσι βρέθηκε να εργάζεται στο βραβευμένο με τρία αστέρια ***Michelin εστιατόριο Epicure του Παριζιάνικου Hotel Bristol στο πλευρό του μεγάλου chef Eric Frechon .
Συνέχισε τη διαδρομή  του στο διάστερο Sea Gril  **Michelin στις Βρυξέλλες δίπλα  τον chef Yves Mattagne.

Επιστρέφοντας σε ελληνικό έδαφος, εργάστηκε  σε πολυβραβευμένα εστιατόρια, όπως η Χύτρα τη σεζόν 2009-2010 αποσπώντας 1 αστέρι Michelin ,το Water Restaurant του ξενοδοχείου Sani Asterias Suites, το Life Gallery, το Cash, το Βαρούλκο ενώ σήμερα τον βρίσκουμε ως chef στο Iguazu και στο KOOC Taverna Secrets στο Costa Navarino ως chef και συνιδιοκτήτη.

Οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:

  • Χταπόδι ψητό με μωσαϊκό πατάτας και chutney τσορίθο.
  • Ντολμάς με καραβίδα και τραχανά, κρέμα από σελινόριζα και αυγολέμονο με κουρκουμά.
  • Κρεατοπιτάκια με ξινόγαλο και λάδι δυόσμου.
  • Χοιρινό σιγομαγειρεμένο με κρέμα καρότου τζίντζερ, πίκλα κρεμμύδι, δημητριακά και χαρίσα.

Τεχνικές:

  • μαγείρεμα σε sous vide
  • πίκλες
  • γαλακτώματα
  • παρασκευή πουρέδων
  • chutney
  • παρασκευή αρωματικών λαδιών


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280900

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Γιάννης Παρίκος

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Brunch & All About Eggs MasterClass

BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch  στην Αθήνα τα τελευταία 9... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής FOOD TRUCK street food

Σεμινάριο Μαγειρικής FOOD TRUCK street food 16 συνταγές για το απόλυτο ‘φαγητό του δρόμου’ Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική Κουζίνα του Σταύρου Ψωμόπουλου

Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClassΗ Δημιουργική Κουζίνα του Σταύρου Ψωμόπουλου Η Δημιουργική Κουζίνα είναι μια τάση στην... Περισσότερα


Σεμινάριο LEVEL 6 ADVANCED CULINARY TECHNIQUES

LEVEL 6 ADVANCED CULINARY TECHNIQUES 12/1/2022 ΕΩΣ 3/2/2022 ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 50 ΩΡΩΝ 100% ΗΑNDS ON ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠAIΔΕΥΣΗ CHEF INSTRUCTOR: ΨΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κουζίνα του Σωτήρη Ευαγγέλου

Η Κουζίνα του Σωτήρη Ευαγγέλου CWC PRO MasterClass Δια χειρός Σωτήρη Ευαγγέλου Στο μοναδικό αυτό σεμινάριο, ο Chef Σωτήρης Ευαγγέλου θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Δημιουργική κουζίνα με θαλασσινά του Γιάννη Μαρινόπουλου

Σεμινάριο Μαγειρικής, Δημιουργική κουζίνα με θαλασσινά του Γιάννη Μαρινόπουλου Στο masterclass σεμινάριο της CWCPROo che fΓιάννης... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Tα τελευταία χρόνια τα bao buns έχουν μπεί στον κόσμο της... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Βασικές Τεχνικές Sous Vide

Βασικές Τεχνικές Sous Vide Με τον Chef Σταύρο Ψωμόπουλο H τεχνική του Sous Vide έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την εμφάνιση της στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα

Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Γιώργος Δόσπρας θα μοιραστεί, με τους ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio Bachour έναν από τους διασημότερους Pastry... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου

Η Δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου Η δημιουργική κουζίνα είναι μια τάση στην παγκόσμια  γαστρονομία η οποία,... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια