HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής, Η Κουζίνα της Τοσκάνης

Σεμινάριο Μαγειρικής, Η Κουζίνα της Τοσκάνης
International MasterClass CWC PRO Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi
CWC PRO MasterClass Η Κουζίνα της Τοσκάνης
Σε αυτό το MasterClass θα γνωρίσουμε την Κουζίνα της Τοσκάνης ,μια από της χαρακτηριστικές περιοχές της Ιταλία με πλούσια γαστρονομική παράδοση Οι chefs Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi με τη βαθιά γνώση τους για την κουζίνα αυτή θα μας θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και θα παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό μενού σ τους επαγγελματίες , σπουδαστές αλλά και λάτρεις της γαστρονομίας
CV/INFO Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi
Εδώ και 20 χρόνια ο Giancarlo Caldesi και η Katie εμπνέουν με τον ιταλικό τρόπο ζωής τους μέσα από τη μαγειρική, τα βιβλία, την επιχειρηματική δραστηριότητα και το αμείλικτο πάθος που τους διακατέχει για τη χώρα και τις γεύσεις της.
Εκλεπτυσμένοι και με γόητρο, αυτό το έμπειρο ζευγάρι-foodie δεν σταμάτησε ποτέ να μαθαίνει αλλά και να ακολουθεί τις τάσεις της κάθε εποχής.
Σε παράλληλο χρόνο λόγω της πρόσφατης διάγνωσης του Giancarlo με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και δυσανεξία στη γλουτένη αναγκάστηκαν να εξερευνήσουν νέους τρόπους διατροφής όπου το φαγητό όμως να είναι εξίσου νόστιμο και πάντα αυθεντικά ιταλικό!
Είναι ιδιοκτήτες ενός ομίλου επιχειρήσεων εστιατορίων, καφέ και σχολών μαγειρικής στο Marylebone του Λονδίνου και στο Bray του Berkshire.
Εμφανίζονται για πρώτη φορά το 2006 στη σειρά του BBC2 Return to Tuscany, η οποία αναμεταδόθηκε παγκοσμίως και ακολούθησε το ζευγάρι στη δημιουργία και λειτουργία μιας σχολής οικιακής μαγειρικής στη Τοσκάνη, με κορύφωση του show την οργάνωση του γάμου τους σε 3 μόλις ημέρες.
Μετά από αυτό και οι δύο εμφανίζονται κατά καιρούς σε διάφορα foodie programmes, όπως το BBC1’s Masterchef, Saturday Kitchen, The Good Food Channels Market Kitchen & Monster Munchies, BBC2’s Out of the Frying Pan, Sunday Brunch C4 κ.α. Ο Giancarlo εμφανίζεται συχνά ως ‘expert’ guest στο BBC Breakfast couch όπου μέσω της εμπειρίας ως εστιάτορας και σεφ καλείτε να μιλήσει για διάφορα θέματα.
Έχουν συγγράψει 2 βιβλία μαγειρικής, ’Return to Tuscany’ και ‘The Italian Mamas Kitchen’. Η Katie έγραψε επίσης το ’Τhe Italian Cookery Course’ το οποίο χαρακτηρίστηκε ως η ιταλική μαγειρική βίβλος και προτάθηκε για το βραβείο James Bread. Κάποιες άλλες ενδεικτικές βιβλιογραφικές δουλειές τους είναι μια σειρά για τις τοπικές γεύσεις της Ιταλίας: The Amalfi Coast, Rome, Venice, Sicily and Tuscany, δημοσιευμένα από τη Hardie Grant, καθώς και το ‘The Gentle Art of Preserving’ και το ’Around the World in Salads’ (Kyle Books). Γράφουν κατά καιρούς άρθρα για εφημερίδες και περιοδικά κατά κύριο λόγο για την ιταλική κουζίνα. Διεξάγουν γαστρονομικά φεστιβάλ όπως το Masterchef Live, Foodies Festivals, Good Food and Wine Shows και Taste Italia όπου με το μοναδικό τους τρόπο ‘husband and wife’ ψυχαγωγούν, ενημερώνουν και παρουσιάζουν γαστριμαργικές προτάσεις.
Η πρώτη τους σχολή μαγειρικής «La Cucina Caldesi» ξεκίνησε στο Marylebone το 2005 και πρόσφατα ήρθε στην κορυφή σε δημοσκόπηση των δέκα κορυφαίων σχολών μαγειρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την Independent Newspaper. Το δεύτερο project ‘Caldesi’s Kitchen’ ξεκίνησε από την Katie το 2009 και παρέχει μαθήματα στη κουζίνα του σπιτιού της οικογένειας Caldesi
GIANCARLO CALDESI
O Giancarlo είναι ένας παθιασμένος σέφ που συχνά βρίσκεται να μαγειρεύει στα εστιατόρια του και να διασκεδάζει τους πελάτες με τις ιστορίες πίσω από τα Τοσκανέζικα πιάτα που αγαπάει να δημιουργεί. Το 2010 του απονέμεται το ‘Ordine Della Stelle Della Solidarieta Italiana’ από την ιταλική κυβέρνηση, μία από τις υψηλότερες τιμές για έναν Ιταλό σεφ από την πατρίδα του. Το 2014, ανακάλυψε ότι είχε αναπτύξει μια δυσανεξία στη γλουτένη που σήμαινε ότι δεν μπορούσε πλέον να φάει ζυμαρικά (κάτι το οποίο έκανε δύο φορές την ημέρα από τότε που ήταν παιδί). Αυτό τον οδήγησε να αναπτύξει την καλύτερη συνταγή ζυμαρικών χωρίς γλουτένη μέχρι τώρα και να διδάσκει ένα πολύ δημοφιλή σεμινάριο μαγειρικής gluten free. Το 2019 πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο σχετικά με τη διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, η οποία υπήρξε θεμελιώδους σημασίας για την αντιστροφή του Διαβήτη τύπου 2 από την οποία έπασχε. Στο βιβλίο θα εμπεριέχονται και συνταγές της Cooking Workshop Consulting από private cooking seminar επάνω στην ελληνική μοντέρνα κουζίνα, την άνοιξη του 2018.
KATIE CALDESI
Επιτυχημένη και εμπνευσμένη επιχειρηματίας, η Katie υπήρξε κινητήριος δύναμη και ερευνήτρια πίσω από τη διατροφή για την αντιστροφή του διαβήτη τύπου 2 του συζύγου της. Με τη βοήθεια του Dr. Unwin, the Low Carb GP, κατάφεραν την επιτυχία της Low-Carb diet. Την ενδιαφέρει πάντα να επεκτείνει τις γνώσεις της, έχοντας ταξιδέψει εκτενώς για να ανακαλύψει καινούριες κουζίνες και πολιτισμούς και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια καλύπτοντας μια πολύ μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Πάντα γνώριζε ότι η Μεσογειακή διατροφή ήταν πολύ πιο υγιεινή από αυτή των Βορειοευρωπαίων, μετά όμως από τα πρόσφατα ταξίδια της στη Σρι Λάνκα, την Ινδία και το Περού συνειδητοποίησε πως το ταξίδι της έρευνας μόλις άρχισε. Η Katie και ο Giancarlo είναι γονείς δύο εφήβων αγοριών, Giorgio και Flavio και ζουν στο Gerrard’s Cross.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Antipasti
Titziana’s Aubergine Rolls - ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με καλοκαιρινά βότανα και ρικόττα, ψημένα σε σάλτσα ντομάτας.
Crostini Neri - χειροποίητο πατέ από συκωτάκια κότας, κάπαρη και Βιν Σάντο σε φρυγανισμένο ψωμί.
Sformato – τιμπάλ με τυρί και λαχανικά , μαγειρεμένο σε 3 στρώσεις, σπανάκι, καρότο, σέλερυ και σάλτσα πεκορίνο - σερβίρεται ως συνοδευτικό ή ως ένα χορτοφαγικό κυρίως πιάτο.
Primi
Calamari - Τιμπάλ με καλαμάρι και grana padano σιγομαγειρεμένο με ντομάτα, τσίλι, σπανάκι και λευκό κρασί.
Pasta
Fresh Egg Pasta pappardelle and a Classic Tuscan Beef Ragu. Φρέσκα ζυμαρικά – παπαρδέλες αυγού με Classic Tuscan Beef Ragu , τη κλασική ιταλική σάλτσα με κρέας που συνοδεύει συνήθως τα ζυμαρικά.
Potato Gnocchi with the Classic Tuscan Beef Ragu – Νιόκι πατάτας με Classic Tuscan Beef Ragu.
Ravioli filled with Pappa al Pomodoro in a warm Mozzarella cream – ραβιόλια με γέμιση ντομάτας και ψωμιού σε κρέμα μοτσαρέλας .
Secondi
Calves liver with butter and sage on olive oil mash – συκωτάκια σε βούτυρο και λάδι από φασκόμηλο.
Porchetta – ρολάκια πανσέτας με Τοσκανέζικα μυρωδικά.
Ossobucco with veal shin slow-cooked in soffritto and wine with saffron risotto – κότσι μοσχαρίσιο σιγομαγειρεμένο σε σάλτσα σοφρίτο με κρασί και ριζότο με σαφράν.
Dolci
Tiramisu – Giancarlo’s recipe with Vin Santo, coffee and mascarpone – τιραμισού του Giancarlo με Vin Santo, καφέ και μασκαρπόνε.
Orange Polenta Cake with whipped mascarpone cream – κέικ πορτοκάλι με πολέντα και κρέμα μασκαρπόνε.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα και θα υπάρχει διερμηνέας για την μετάφραση του στα Ελληνικά.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772809555
1
Giancarlo & Katie Caldesi
No