MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής Ιταλική Κουζίνα με Φρέσκα Ζυμαρικά και Σάλτσες

Σεμινάριο Μαγειρικής Ιταλική Κουζίνα με Φρέσκα Ζυμαρικά και Σάλτσες

Ιταλική Κουζίνα με Φρέσκα Ζυμαρικά και Σάλτσες από το Βορρά ως το Νότο

Το σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική Γλώσσα.

Σε αυτό το σεμινάριο μαγειρικής της CWC PRO ο Ιταλός chef Pasquale Lembo , θα μας μυήσει στη Τέχνη των Φρέσκων Ζυμαρικών  και των αυθεντικών συνταγών για σάλτσες που προέρχονται από όλες τις τοπικές  κουζίνες -από τον Βορρά ως τον Νότο της Ιταλίας!
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο demonstration (παρακολούθησης )θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ουσιαστικές και εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για να μπορούν να δημιουργούν γνήσια ιταλικά πιάτα στις κουζίνες τους

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου:

  • Πρώτες ύλες-τροφογνωσία, και σωστή παρασκευή και προετοιμασία για όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμαι στα φρέσκα ζυμαρικά και τις σάλτσες τους.
  • Πως διακρίνουμε την σωστή ποιότητα των πρώτων υλών μας.
  • Μέθοδοι παρασκευής ζύμης για φρέσκα ζυμαρικά
  • Θα μάθετε όλες τις τεχνικές και όλα τα μυστικά για να δημιουργείτε χειροποίητα ζυμαρικά από τις δυο βασικές κατηγορίες Pasta con Semola-με σιμιγδάλι και  Pasta all’ Uovo -με αβγά
  • Σωστό βράσιμο ζυμαρικών
  • Πως φτιάχνονται οι βασικές σάλτσες, που συνοδεύουν και κάνουν πιο γευστικά τα ζυμαρικά
  • Oι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις παραδοσιακές συνταγές από τις τοπικές κουζίνες αλλά και πρωτοποριακούς γευστικούς συνδυασμούς σε σάλτσες για ζυμαρικά

Ο Ιταλός chef Patron Pasquale Lembo είναι ιδιοκτήτης του εστιατόριου Mare e Monti που βρίσκεται στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης από το 1998 ,είναι από τους ανθρώπους που με την αγάπη για την κουζίνα της πατρίδας του, έχει μυήσει τους Θεσσαλονικιούς στα παραδοσιακά  πιάτα της Ιταλικής κουζίνας.
Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το εργαστήριο φρέσκων ζυμαρικών Cose Nostre και τα ζυμαρικά του κρύβουν μέσα τους τις παραδοσιακές τεχνικές και τη φρεσκάδα!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ :

PASTA FRESCA CON SEMOLA/
ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΙΓΔΑΛΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ:
Orecchiette
Strascinati
Maccheroni al ferretto
Fusilli

 

Συνταγές :

  • La Cucina Pugliese/  H Koυζίνα της Απούλιας

ORECCHIETTE AI BROCCOLI / BΡΟΥΒΕΣ η ΜΠΡΟΚΟΛΟ

  • La Cucina Pugliese / Η Κουζίνα της Πούλιας

STRASCINATE ALLA BARESE CON BRACIOLE /ΣΥΡΤΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΛΑ ΜΠΑΡΕΖΕ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΣΕ ΣΑΛΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • La Cucina Siciliana /H Koυζίνα της Σικελίας

PASTA CON PESTO ALLA TRAPANESE / ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

  • La Cucina Calabrese/ H Koυζίνα της Καλάβριας

POLPETTE CALABRESI AL RAGU/KEΦΤΕΔΑΚΙΑ ΡΑΓΟΥ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ

  • La Cucina Campana-Napoli / H Koυζίνα της Kαμπανίας-Νάπολη

SPAGHETTI AL FRUTTI DI MARE/ ZYMAΡΙΚΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΑΣ

  • La Cucina Lombarda/ H Koυζίνα της Λομβαρδίας- Μιλάνο

PASTA CON PERE E GORGONZOLA/ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΓΚΟΡΓΚΟΤΖΟΛΑ


PASTA FRESCA ALL’UOVO/
ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ:
Tagliolini
Tagliatelle
Pappardelle
Pasta alla Chitarra
Garganelli

 

Συνταγές :

  • La Cucina Marchigiana/  H Koυζίνα της Μαρκες - Ανκόνα

TAGLIOLINI GAMBERI & ASPARAGI AL TARTUFO/ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ

  • La Cucina Abbruzzese / Η Κουζίνα του Αμπρούτζος - Πεσκάρα

CHITARRE AL RAGÙ DI AGNELLO /ΡΑΓΚΟΥ ΜΕ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • La Cucina Romana /H Koυζίνα της Ρώμης

FETTUCCINE ( TAGLIATELLE ) ALLA PAPALINA / ΦΕΤΟΥΤΖΙΝΕ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΜΕ ΠΑΝΤΣΕΤΑ, ΑΡΑΚΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟ

  • La Cucina Romagnola/ H Koυζίνα της Εμίλια Ρομάνια

GARGANELLI CON SPIGOLA E ZUCCHINE/ΓΚΑΡΓΚΑΝΕΛΛΙ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

  • La Cucina Campana-Napoli / H Koυζίνα της Kαμπανίας-Νάπολη

TAGLIATELLE CALAMARI & FRIGGITELLI/ ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕ ΜΕ ΚΑΛΑΜΡΙ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΥΤΕΡΟ

  • La CucinaToscana/ H Koυζίνα της Τοσκάνη- Φλορεντία

PAPPARDELLE AI FUNGHI TRIFOLATI/ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής Ιταλική Κουζίνα με Φρέσκα Ζυμαρικά και Σάλτσες >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772804390

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Pasquale Lembo

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΤΡΙΤΗ 19 & ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ... Περισσότερα


Σεμινάριο Η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη με Fine Dining προσέγγιση Ανοιξιάτικων και Καλοκαιρινών υλικών

CWC PRO Master class “Η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη με FineDining προσέγγιση Ανοιξιάτικων και Καλοκαιρινών υλικών “ Chef... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου

«Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου» CWC PRO Master Class Σωτήρης Ευαγγέλου Το CWC PRO Master Class «Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου»... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO Masterclass Brunch and All About Eggs

CWC PRO Masterclass Brunch & All About Eggs chef Instructor Βασίλης Σπόρος Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux και Chef Patron του Po’ Boys BBQ Βασίλης... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής, CWC PRO Masterclass Burger Academy

CWC PRO Masterclass Burger Academy chef InstructorΒασίλης Σπόρος Classic Burgers & Sandwiches - Τα πιο διάσημα sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές. O chef... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Masterclass 12 Δημιουργικές Καλοκαιρινές Σαλάτες

CWC PRO Masterclass   12 Δημιουργικές Καλοκαιρινές Σαλάτες Chef Instructor  Βασίλης Σπόρος Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us