Σεμινάρια MasterClass Μαγειρικής

Σεμινάρια MasterClass Μαγειρικής

Σεμινάριο Μαγειρικής TEXAS BBQ & SOUL FOOD

Σεμινάριο Μαγειρικής TEXAS BBQ & SOUL FOOD

Σεμινάριο Μαγειρικής TEXAS BBQ & SOUL FOOD

H κουζίνα με τις περισσότερες πολυεθνικές επιρροές από καμία άλλη και αυτή που αναπροσδιορίζεται ως η παραδοσιακή αμερικάνικη κουζίνα, μας έχει δώσει εκτός από τις πιο γευστικές συνταγές που έχουμε γευτεί, το βασιλιά του καπνιστού κρέατος, το αυθεντικό αμερικάνικο Low & Slow Barbecue.
O Chef Βασίλης Σπόρος, ο πρώτος Pitmaster στην Ελλάδα, που δημιούργησε στην Αθήνα το εστιατόριο Po’Boys Slow Smoked BBQ με το custom smoker του, που βρίσκεται στην 11 θέση της λίστας των top50 BBQ Joints στην Ευρώπη, θα μας καθοδηγήσει βήμα βήμα και θα μας μεταφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του.
Σε αυτό το CWC PRO masterclass, θα γνωρίσουμε τις τεχνικές για να σιγοκαπνίσουμε τις πιο διάσημες κοπές κρεάτων -  Brisket, Spare Ribs, Pulled Pork, Baby Back Ribs, Beef Short Ribs, Γαλοπούλα και Andouille λουκάνικα σε αυθεντικό smoker, ενώ θα μαγειρέψουμε και θα δοκιμάσουμε όλα τα συνοδευτικά για το BBQ και τις χειροποίητες barbeque σάλτες.
Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσουμε τις συνταγές που αναπροσδιορίζουν την Soul Food κουζίνα, όπως Baked Mac and Cheese, σούπα Gumbo, Skillet Cornbread, Pork Belly Greens και φυσικά θα μάθουμε τα μυστικά για το πιο ζουμερό και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο (Fried Chicken).

 

Πιο αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε:

  • Σούπα Gumbo

Συνδυάζουμε, κοτόπουλο, λουκάνικο Andouille, γαρίδες, μαύρο roux και μπαχαρικά creole στην πιο γευστική σούπα που έχετε δοκιμάσει

  • Cornbread

Αφράτο ψωμί από καλαμποκάλευρο και ξινόγαλο, συνοδεύεται καυτό με φρέσκο βούτυρο και είναι η ιδανική εισαγωγή στο γεύμα σας.

  • Baked Macaroni and Cheese

Συνταγές για Mac and Cheese υπάρχουν πολλές, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή έχει κλέψει τις καρδιές των θαμώνων του Po’Boys και ήρθε πλέον η ώρα να μοιραστεί η γνώση

  • Pork Belly Greens

Συνδυάζουμε το superfood Kale μαζί με σιγοκαπνιστό pork belly από το smoker και παίρνουμε τα καλύτερα και από τους 2 κόσμους σε μία δική μας εκδοχή των Collard Greens

  • Bean Casserole

Soul Food χωρίς φασόλια δεν γίνεται και εδώ συνδυάζουμε τρία είδη οσπρίων μαζί με χοιρινό κότσι, μία συνταγή που ταιριάζει πολύ και στη δική μας κουλτούρα.

  • Fried Chicken

Tα μυστικά και η τεχνική για να βγάζουμε σταθερά και ψημένα μέχρι το κόκκαλο κομμάτια  από ολόκληρο κοτόπουλο, με τη μαρινάδα από ξινόγαλο και αβγό και το πανάρισμα με τα 11 μπαχαρικά.

  • Blackened Salmon

Καμμένος σολομός με τη διάσημη συνταγή του Chef Paul Prudhomme που πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε εστιατόριο στη Νέα Ορλεάνη.

  • New Orleans Potato Salad

Καλαμπόκι, κρεμμύδι, μυρωδικά και μουστάρδα Dijon για μια πατατοσαλάτα που σερβίρεται με το κουτάλι του παγωτού

  • Apple Coleslaw

Πράσινο μήλο, καρότο, 2 είδη λάχανου και μαραθόσπορος για μια πολύ δροσιστική παραλλαγή της γνωστής σαλάτας.

  • Θεωρία - Εισαγωγή στο Αυθεντικό Αμερικάνικο Slow Smoked BBQ

Set up σε bullet smoker και προετοιμασία για να καπνίσουμε live Spare Ribs και Baby Back Ribs. Ανάλυση πώς θα κάνουμε την ίδια διαδικασία σε Offset Smoker και το κοινό σε όλους μας Kettle Grill. Θερμοκρασίες, ξύλα που χρησιμοποιούμε και όλα τα στάδια για σταθερό αποτέλεσμα με σωστό κάπνισμα. Προετοιμασία όλων κοπών και τριμάρισμα ανάλογα το είδος.

  • Η επίδραση της άλμης στο κρέας και τα Rubs που χρησιμοποιούμε

5 διαφορετικά Rubs, ανάλογα την κοπή που χρησιμοποιούμε. Ποιές κοπές ενδείκνυται να περνάμε από άλμη, ποιά η σύστασή της και ποιά πραγματικά επίδραση έχει στο κρέας,

  • BBQ Sauces and Pickles

Bourbon Glaze, North Carolina BBQ Sauce, Red Eye BBQ Sauce, Sour Cherry BBQ Sauce, Sweet And Spicy BBQ Sauce.
Αγγούρι, κρεμμύδι ξερό και πιπεριές chili σε γρήγορες οσμωτικές πίκλες.

  • Texas Style Smoked Brisket

H τεχνική για να σιγοκαπνίσουμε ένα Brisket, οι θερμοκρασίες που ακολουθούμε και τα βήματα για επιτυχημένο αποτέλεσμα κάθε φορά.

  • Beef Short Rib

Για πολλούς, το απόλυτο κρέας που βγαίνει από από Αμερικάνικο Barbeque. Συνδυασμός smoker και sous vide για μοναδικό αποτέλεσμα μετά από 18 ώρες μαγειρέματος.

  • Baby Back Ribs

Τα πιο νόστιμα χοιρινά παιδάκια

  • Pulled Pork

Ολόκληρη χοιρινή σπάλα, βήμα βήμα μέχρι να λιώσει και τα τελικά καρυκεύμενα για μοναδικό pulled pork

  • Λουκάνικα Andouille

Σιγοκαπνίζουμε πικάντικα λουκάνικα στο Smoker

  • Καπνιστό Φιλέτο Γαλοπούλας

Θερμοκρασίες και στάδια για το πιο ζουμερό φιλέτο γαλοπούλας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζεστό ή και κρύο ως αλλαντικό.





Πιστοποιήσης

certificate
certificate

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής TEXAS BBQ & SOUL FOOD >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806991

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Βασίλης Σπόρος

📌 Σεμινάριο Μαγειρικής TEXAS BBQ & SOUL FOOD

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.



Πιστοποιήσης

certificate
certificate

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Σε αυτό το σεμινάριο Hands-on για επαγγελματίες και σπουδαστές, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με τα χέρια τους υπό την καθοδήγηση του chef, παραδοσιακά Ανατολίτικα σιροπιαστά... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταχύρρυθμο Τμήμα Εκπαίδευσης στην Ζαχαροπλαστική Τέχνη

👨‍🍳 Γίνε Ζαχαροπλάστης και μάθε όλα τα μυστικά της Τέχνης.📌 Ταχύρρυθμη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, 100% Εργαστηριακα μαθήματα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια zαχαροπλαστικής. 📌 Τα μαθήματα απευθύνονται σε οποιον θέλει να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να εργαστούν σε επιχειρήσεις πιτσαρίας ή ακόμα να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση καθώς και σε επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εστιατορίων που επιθυμούν... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταχύρρυθμο Τμήμα Εκπαίδευσης στην Μαγειρική Τέχνη

👨‍🍳 Γίνε Μάγειρας και μάθε τα όλα μυστικά της Τέχνης. 📌 Ταχύρρυθμη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, 100% Εργαστηριακα μαθήματα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής. 📌 Τα μαθήματα απευθύνονται σε οποιον θέλει να ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BRUNCH / BRUNCH  DESSERTS / EGG TECHNIQUES

Σεμινάριο Μαγειρικής BRUNCH / BRUNCH DESSERTS / EGG TECHNIQUESChef Βασίλης Σπόρος Σε αυτό το 4ωρο master class, ο chef του Mama Roux/ Po’ Boys Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch  στην Αθήνα τα τελευταία 10 χρόνια, θα μας παρουσιάσει 20 συνταγές απαραίτητες για το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο Brunch - Menu από... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Classic Burgers and Sandwiches

Σεμινάριο Μαγειρικής Classic Burgers & Sandwiches Chef Βασίλης Σπόρος - Τα πιο διάσημα Burger και Sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές. Σε αυτό το 4ωρο masterclass θα μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά από τα χρόνια εμπειρίας του μέσα από 20 συνταγές, αλλά και θα μοιραστεί μαζί μας τους λόγους... Περισσότερα


Σεμινάριο HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class

HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα 30 ωρών που προσφέρει 100% πρακτική εκπαίδευση. Κάθε συμμετέχων θα προετοιμάσει όλες τις συνταγές ξεχωριστά χρησιμοποιώντας ... Περισσότερα


Σεμινάριο EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER

ESSENSIAL LEVEL 1 - EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4 ΗΜΕΡΩΝ Ο σεφ Garde de Manger, ή αλλιώς ο σεφ της Κρύας κουζίνας, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε μαγειρική brigade . Η μαεστρία σε αυτή τη θέση αναδεικνύει την ευελιξία και την εξειδίκευση... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΤΡΙΤΗ 17 & ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026 09:00-16:00 ( 16 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ) Σε αυτό το CWC PRO Μasterclass, υπο την καθοδήγηση του chef Χρόνη Δαμαλά οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Viennoiserie

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 3 Days DEMONSTRATION Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Viennoiserie 2026 Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio Bachour έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα τριήμερο DEMONSTRATION MasterClass όπου θα μοιραστεί “τα μυστικά και τις τεχνικές του”,... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 3 Days Demonstration Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio Bachour έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα τριήμερο demonstration Masterclass όπου θα μοιραστεί “τα μυστικά και τις τεχνικές του”,... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato

“The art of Gelato” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO ο Gelato expert Λουίζος Συμεωνίδης ,Chef Patron του Vanilla Gelateria,  θα μεταφέρει σε επαγγελματίες και σπουδαστές, τις απαραίτητες δεξιότητες, γνώσεις, τεχνικές και συνταγές που... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us