Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
CWC MasterClass με τον Chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

CWC PRO MasterClass με τον Chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη
“Αγγίζοντας την Υψηλή Γαστρονομία μέσω των Ελληνικών προϊόντων”
Σε αυτό το MasterClass o Αλέξανδρος Τσιοτίνης θα δημιουργήσει με 3 εμβληματικά υλικά της Ελληνικής κουζίνας, κάνοντας αναφορές σε προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Π.Ο.Π.
Θα παρουσιάσει με την δική του υψηλού επίπεδου άποψη μοναδικές συνταγές αλλά και πως μπορούν τα προϊόντα αυτά να εφαρμόζονται και σε άλλες συνταγές στη σύγχρονη γαστρονομία,
Χρησιμοποιώντας τεχνικές μαγειρέματος σε κενό αέρος και δημιουργώντας πάντα ευρηματικές υφές στις ύλες που συνδυάζει θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά πρότυπο εμπνεύσεις για επαγγελματίες που θα μπορέσουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για να δημιουργήσουν εξαιρετικές προτάσεις.
Συνταγές:
- Καρπάτσιο από Λαυράκι με παγωτό από ημίλιαστα ντοματάκια και Μαστίχα
- Αρνίσιο Καρέ με μελιτζάνα και μαγιονέζα από μαύρο σκόρδο
- Παπαρδέλες με ραγού από κιμά χταποδιού και μους φάβας
CV :O Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC.
Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, η επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου είναι εντυπωσιακή
Έχοντας κάνει αξιόλογες σπουδές στις σχόλες Palmier academy, ΕSCF Ferrandi ,Institute Paul Bocuse είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο. Le Bristol 3*michelin Paris, Noma 2* michelin Copenhague, l’Astrance 3* Michelin Paris, Spondi Αθήνα 2* michelin , Hotel Elounda Peninsula, Michel BRAS 3* Michelin,Laguiole, France κ.α..
Εκεί είχε την ευκαιρία να θητεύσει στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot, με αυτούς να γίνονται εν τέλει “οι μεγάλοι μου δάσκαλοι” όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε αυτούς.
Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.
Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Όντας λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά ο οποίος αναμένει να γεμιστεί με ιδιοφυΐα.
Για εκείνον το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους «καλεσμένους» του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του εστιατορίου του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772809717
1
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
No