Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής

Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής

The art of Gelato - Ice Cream making

The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making”
Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream”

Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO ο Gelato expert Λουίζος Συμεωνίδης ,Chef Patron του Vanilla Gelateria,  θα μεταφέρει σε επαγγελματίες και σπουδαστές, τις απαραίτητες δεξιότητες, γνώσεις, τεχνικές και συνταγές που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα τέλειο Gelato & Ice Cream

Σχεδιασμένο για τους λάτρεις της γαστρονομίας και τους επαγγελματίες, αυτό το σεμινάριο υπόσχεται να παρέχει τις βασικές γνώσεις που χρειάζεται ένας επαγγελματίας για την παρασκευή Gelato & Ice Cream .

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Ιστορία του παγωτού
  • Εξοπλισμός και μηχανήματα
  • Πρώτες ύλες
  • Βασικές κατηγορίες gelato sorbet ,ice cream
  • Βάση Gelato (fiore di latte)

Παρασκευή παγωτών - Stracciatella / Mαστίχα Χίου / Kανέλλα / Οreo/Coconut,Coffee

  • Βάση Gelato (με αυγό)

Παρασκευή παγωτών - σοκολάτα / φουντούκι / vanilla ,φιστίκι, ξηροί καρποί

  • Βάση για sorbet (σιρόπι)
  • Παρασκευή sorbet φρούτο από φρούτο / φρούτο από πουρέ / φρούτο με λαχανικό

1.           Ιστορία του παγωτού: - Ανακαλύψτε τις συναρπαστικές ρίζες του παγωτού και πώς εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες.

  • Εξερευνήστε την πολιτιστική σημασία και τη διαδρομή τους μέχρι σήμερα

2.           Εξοπλισμός  & Εργαλεία για το εργαστήριο παγωτού


  • Ανακαλύψτε τον  κόσμο του εξειδικευμένου εξοπλισμού που έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία του παγωτού.
  • Εξερευνήστε την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιούν τα σύγχρονα εργαστήρια παγωτού.
  • Κατανοήστε τη σημασία της ακρίβειας  για την επίτευξη σταθερής ποιότητας.

3.           Βασική μέθοδος παρασκευής παγωτού:

  • Μάθετε  βήμα προς βήμα τη διαδικασία δημιουργίας μιας κλασικής βάσης παγωτού.
  • Μάθετε την τέχνη για τη δημιουργία ενός αρμονικού τελικού προϊόντος.
  • Αποκτήστε γνώσεις για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων για να διασφαλίσετε ότι κάθε παρτίδα θα είναι ένα τέλεια .

4.           Μέθοδος παρασκευής σορμπέ: Μια συμφωνία φρούτων και χυμών

  • Εξερευνήστε τον κόσμο των σορμπέ και τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.
  • Κατακτήστε τις τεχνικές εξισορρόπησης της γλυκύτητας και της οξύτητας στα σορμπέ με βάση τα φρούτα.
  • Ανακαλύψτε καινοτόμους γευστικούς συνδυασμούς που απογειώνουν την εμπειρία του σορμπέ.

5.           Μέθοδος παρασκευής Gelato: Ιταλική κομψότητα σε κάθε κουταλιά

  • Ανακαλύψτε τα μυστικά πίσω από τη βελούδινη υφή και την έντονη γεύση του αυθεντικού Gelato.
  • Κατανοήστε τις διαφορές μεταξύ παγωτού και gelato, τόσο στα συστατικά όσο και στην τεχνική.

6.           Πλεονεκτήματα των επαγγελματικών σεμιναρίων-μαθημάτων παγωτού και gelato

  • Λάβετε εκπαίδευση από έμπειρο επαγγελματία  με μεγάλη εμπειρία
  • Εμπειρίες του κλάδου: Μείνετε μπροστά από τις τάσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για την επιχειρηματική πλευρά.
  • Ευκαιρίες δικτύωσης: Συνδεθείτε με ομοϊδεάτες, δημιουργήστε ένα επαγγελματικό δίκτυο και διερευνήστε πιθανές συνεργασίες εντός της γαστρονομικής κοινότητας.

Συμπέρασμα: Καθώς ολοκληρώνουμε την εξερεύνησή μας στο Professional Ice Cream & Gelato Seminar, είναι προφανές ότι αυτή η εμπειρία δεν είναι απλώς ένα μάθημα- είναι μια πύλη σε έναν κόσμο όπου η δημιουργικότητα, η ικανότητα και το πάθος συγκλίνουν για να δημιουργήσουν παγωμένα αριστουργήματα.

Είτε είστε λάτρης της μαγειρικής είτε έμπειρος επαγγελματίας, το σεμινάριο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να τελειοποιήσετε την τέχνη της παρασκευής παγωτού.



Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << The art of Gelato - Ice Cream making >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728024236

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Λουίζος Συμεωνίδης

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Πως οι Σύγχρονες τεχνικές επηρεάζουν τη γεύση

CWC PRO Master class «Πως οι Σύγχρονες τεχνικές επηρεάζουν τη γεύση». Παρουσίαση μοντέρνων συνταγών, βασισμένων σε ελληνικές... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κουζίνα a la Grecque 2 του Σωτήρη Ευαγγέλου

CWC PRO Master Class «Η Κουζίνα a la Grecque 2 του Σωτήρη Ευαγγέλου» είναι ένα μείγμα παράδοσης και καινοτομίας. Νέο σεμινάριο νέες... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική Κουζίνα  SURF TURF  του Γιάννη Μαρινόπουλου

Η Δημιουργική Κουζίνα  SURF & TURF  του Γιάννη Μαρινόπουλου Στο CWC PRO Μaster Class σεμινάριο o chef Γιάννης Μαρινόπουλος θα μοιραστεί,... Περισσότερα


Σεμινάριο Best of Sea Food chef Παναγιώτης Δεληθανάσης

Σεμινάριο μαγειρικής “Best of Sea Food”chef  Παναγιώτης  Δεληθανάσης Στο CWC PRO Master class σεμινάριο της CWC PRO ο chef  Παναγιώτης  ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Viennoiserie

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 2 Days DEMONSTRATION Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Viennoiserie Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 3 Days Demonstration Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο HANDS ON Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών.

CWC PRO  Σεμινάριο HANDS ON “Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών” chef Παναγιώτης Δεληθανάσης & SeaFood Εxpert Μιχάλη Δημητριάδη Η... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΤΡΙΤΗ 18 & ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ... Περισσότερα


Σεμινάριο HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class

HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us