CWC PRO Master class «Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα μέσα από μοντέρνες τεχνικές του chef Αλέξανδρου Τσιοτίνη 1* Michelin» Στο CWC PRO MasterClass... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
CWC PRO MasterClass Δημιουργικά πιάτα με ψάρι Μαγιάτικο
Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClass Δημιουργικά πιάτα με ψάρι Μαγιάτικο Chef Γιώργος Σαμοΐλης
Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef Γιώργος Σαμοΐλης θα μοιραστεί, με επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές της δημιουργικής του κουζίνας, χρησιμοποιώντας ένα από τα ποιο γνωστά ψάρια της Ελλάδας το Μαγιάτικο.
Ο Γιώργος Σαμοΐλης είναι ένας επιτυχημένος Chef στο είδος του με πολιτισμικούς προβληματισμούς , τους οποίους και μεταφέρει στην κουζίνα του.
Οι ακαδημαϊκές του σπουδές και τα μεταπτυχιακά του εντυπωσιάζουν! Υπήρξε μοριακός βιολόγος με πτυχίο από το Oxford Brookes University , επίσης διαθέτει πτυχίο Ιολογίας από το Imperial College και στην Ελλάδα πτυχίο Πρωτεϊνικής Βιοχημείας από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και τεχνολογία τροφίμων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
Αυτή την περίοδο είναι Executive Chef & συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Pelicanos στη Σίφνο, Culinary consultant στο ωμοφαγικό εστιατόριο Rho του 5* Resort DAIOS COVE στην Κρήτη και στο Tainaron Blue Retreat στη Μάνη.
Σημαντική στην καριέρα του ήταν και η πορεία που είχε ως Head Chef και ιδρυτικό στέλεχος του εστιατορίου Ωμέγα 3 στη Σίφνο (όπου η ξεχωριστή ιδεολογία του και οι τοπικές γεύσεις του νησιού σε συνδυασμό με τις γνώσεις του από το εξωτερικό , λατρεύτηκαν και μαθεύτηκαν διεθνώς από παγκοσμίους γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Τομ Χανκς, Σκάρλετ Γιόχανσον και η Ρίτα Γουίλσον).
Η πορεία του συνδέεται άμεσα με τα ταξίδια του (Γαλλία ,Βραζιλία και Καλιφόρνια) ο ίδιος εκφράζει τις επιρροές του από τη Λατινική Αμερική στην οποία ζει, ανακαλύπτοντάς την τους χειμερινούς μήνες, δοσμένες μέσα από ελληνικά φίλτρα και υλικά, σε ένα δημιουργικό πάντρεμα.
Με έμφαση στο ωμό, μαριναρισμένο ψάρι, δημιουργήθηκαν γεύσεις με μια προσιτή πολυτέλεια συνδυάζοντας τις μαγειρικές, πολιτιστικές του και ιδεολογικές του ανησυχίες διότι η βασική του φιλοσοφία είναι να στηρίζει την τοπική οικονομία και να σταματήσει την περιττή κατανάλωση προϊόντων που είναι επιβλαβή προς το περιβάλλον.
Βιωσιμότητα, zero waste, εντοπιότητα και εποχικότητα, βιολογική γεωργία και περμακουλτούρα , ηθική αλιεία και κτηνοτροφία είναι οι λέξεις κλειδιά για τον Γιώργο Σαμοΐλη.
Προσαρμόζοντας το μενού του με ότι έχει να προσφέρει το εκάστοτε νησί, καταφέρνει έτσι να κερδίσει όχι μόνο τους πελάτες των εστιατορίων , αλλά και τον σεβασμό διότι αναβαθμίζει όχι μόνο γευστικά αλλά επηρεάζει θετικά το οικοσύστημα και την οικονομία του τόπου, που θα βρείτε τις δημιουργίες του.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- Ημίπαστο μαγιάτικο σε φύκια, με ημίλιαστες καπνιστές τομάτες και καμένο βούτυρο με katsuobushi.
- Crudotoro μαγιάτικου με γαλάκτωμα εσπεριδοειδών και τηγανιτά λέπια.
- Παϊδάκια μαγιάτικου με γλάσο από τα κόκαλα του.
- Πηχτή από το κεφάλι του μαγιάτικου.
- Προγούλια μαγιάτικου μαγειρεμένο σε Ασύρτικο και βούτυρο αρωματισμένο με φασκόμηλο.
- Καπνιστό κολάρο μαγιάτικου.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728028435
1
Γιώργος Σαμοΐλης
No