Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
CWC PRO Σεμινάριο HANDS ON Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών.
CWC PRO Σεμινάριο HANDS ON “Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών”
chef Παναγιώτης Δεληθανάσης & SeaFood Εxpert Μιχάλη Δημητριάδη
Η απαραίτητη δεξιότητα που πρέπει να έχει κάθε επαγγελματίας της μαγειρικής
Στον τομέα της μαγειρικής τεχνογνωσίας, λίγες δεξιότητες είναι τόσο απαραίτητες όσο η τέχνη του φιλεταρίσματος ψαριών. Αυτή η λεπτή τεχνική όχι μόνο αναδεικνύει την ακρίβεια ενός σεφ, αλλά επηρεάζει επίσης σημαντικά την ποιότητα του τελικού πιάτου.
Στο σεμινάριο της CWC PRO o chef Παναγιώτης Δεληθανάσης μαζί με τον SeaFoodΕxpert Μιχάλη Δημητριάδη του φημισμένου καταστήματος “Θαλασσόκηπου” θα μοιραστoύν, με τους επαγγελματίες και σπουδαστές πολύτιμες γνώσεις σχετικά με την:
- Επιλογή Ποιοτικού Ψαριού: Γνώση των χαρακτηριστικών ποιοτικού ψαριού, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών ενδείξεων φρεσκάδας.
- Συντήρηση και Διατήρηση της Φρεσκάδας: Αποθήκευση και χειρισμός του ψαριού για να διατηρηθεί η φρεσκάδα του.
- Εφαρμογή Υγιεινών Πρακτικών: Διασφάλιση της υγιεινής κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του φιλεταρίσματος.
- Κοστολόγηση, υπολογισμός φύρας
>> Ο ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ HANDS ON- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ,ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΘΑ EΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΨΑΡΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ:
1 TΣΙΠΟΥΡΑ, 1 ΛΑΥΡΑΚΙ, 1 ΦΑΓΚΡΙ, 3 ΚΟΛΙΟΥΣ, 3 ΓΟΠΕΣ ,3 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ,5 ΣΑΡΔΕΛΕΣ, 5 ΓΑΡΙΔΕΣ ,5 ΓΑΥΡΟΥΣ
>> EXTRA BONUS DEMONSTRATION- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ /ΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΜΙΧΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΕΛΗΘΑΝΑΣΗ:
XΡΙΣΤΟΨΑΡΟ,ΒΑΚΑΛΑΟ,ΓΛΩΣΣΑ,ΝΤΑΣΚΕΣ,ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ,ΘΡΑΨΑΛΟ,ΚΑΛΑΜΑΡΙ,ΣΟΥΠΙΕΣ,ΧΤΑΠΟΔΙ,ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ,ΓΟΠΕΣ,ΚΟΛΙΟΥΣ,ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΑ,ΦΑΓΚΡΙ,ΣΑΥΡΙΔΙΑ,
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ:
Όταν κατέχεις τις γνώσεις για το επαγγελματικό φιλετάρισμα ψαριών αυτό σου προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη:
1) Βελτιώνει τη μαγειρική ακρίβεια και την παρουσίαση .Η σχολαστική διαδικασία φιλεταρίσματος ψαριών απαιτεί σταθερό χέρι, οξεία προσοχή στη λεπτομέρεια και βαθιά κατανόηση της ανατομίας του ψαριού.
Οι σεφ που κατέχουν αυτή την τέχνη μπορούν να παράγουν άψογα φιλεταρισμένα ψάρια με καθαρές, ακριβείς τομές.
Αυτό όχι μόνο ενισχύει την οπτική ελκυστικότητα του πιάτου, αλλά εξασφαλίζει επίσης ομοιόμορφο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα μια πραγματικά εξαιρετική γευστική εμπειρία.
2) Μεγιστοποιεί την απόδοση και ελαχιστοποιεί τα απόβλητα
Η αποδοτικότητα στην κουζίνα είναι υψίστης σημασίας, και το ικανό φιλετάρισμα ψαριών αποτελεί απόδειξη αυτής της αρχής.
Όταν γίνεται σωστά, το φιλετάρισμα επιτρέπει στους σεφ να μεγιστοποιήσουν την απόδοση του χρήσιμου κρέατος ψαριού, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη σπατάλη. Αυτό όχι μόνο συμβάλλει στην αποδοτικότητα του κόστους, αλλά αποδεικνύει επίσης τη δέσμευση για βιωσιμότητα - μια αξία που εκτιμάται όλο και περισσότερο στη μαγειρική βιομηχανία.
Επενδύοντας σto σεμινάριο μαγειρικής της CWC PRO με έμφαση στο φιλετάρισμα ψαριών, οι σεφ και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων μπορούν να βελτιστοποιήσουν τους πόρους τους και να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.
3) Επεκτείνει το μαγειρικό ρεπερτόριο και την ευελιξία του μενού
Η ευελιξία ενός σεφ μετριέται συχνά από το εύρος των τεχνικών και των κουζινών που μπορεί να κατακτήσει.
Το φιλετάρισμα ψαριών είναι μια δεξιότητα που ανοίγει τις πόρτες σε ένα ευρύ φάσμα μαγειρικών δυνατοτήτων. Με αυτή την τεχνική στο ρεπερτόριό τους, οι σεφ μπορούν να ενσωματώσουν με αυτοπεποίθηση μια ποικιλία ψαριών στο μενού τους, διευρύνοντας τις γαστρονομικές προσφορές της επιχείρησής τους.
Η δεξιότητα να πραγματοποιεί κανείς το φιλετάρισμα διάφορων ειδών ψαριών εμπλουτίζει τη γκάμα και την πολυμορφία των μαγειρικών δεξιοτήτων ενός σεφ.
Εν κατακλείδι, το σεμινάριο μαγειρικής με τις τεχνικές φιλεταρίσματος ψαριών αναβαθμίζει την ακρίβεια και την παρουσίαση, μεγιστοποιεί την απόδοση, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα απόβλητα, και διευρύνουν σημαντικά το μαγειρικό ρεπερτόριο ενός σεφ. Για τους σεφ, τους σπουδαστές μαγειρικής και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων που έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες, η γνώση της τέχνης του φιλεταρίσματος ψαριών δεν είναι απλώς μια επιλογή - είναι μια επένδυση σε γνώσεις .
Συνοψίζοντας, η σωστή διαχείριση του ψαριού, από την επιλογή του μέχρι το φιλέταρισμα, αποτελεί κρίσιμη δεξιότητα για κάθε σεφ. Με την απόκτηση αυτών των γνώσεων, ο σεφ δεν απλά παράγει υψηλής ποιότητας πιάτα, αλλά επίσης ενισχύει την επαγγελματική του εμπειρία και την εμπιστοσύνη των πελατών.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης είναι Executive chef στο Akti Dovil και στο Garcon brasserie. Έχει κάνει μετεκπαίδευση στην σχόλη του Alain Ducasse στο Παρίσι και έχει κάνει stage στο βραβευμένο με 1* Michelin Galvin la Chappelle στο Λονδίνο. Δραστηριοποιείτε στον χώρο της γαστρονομίας από το 1999 και έχει συνεργαστεί με κορυφαία ξενοδοχεία όπως το Sani, το Danai beach resort, το Makedonia Palace και το Ekiesαλλά και σαν private chef σε πολυτελείς βίλλες καθώς και με σημαντικά εστιατόρια όπως οΜανδραγόρας, το Garcon brasserie και το Marea. Από το 2014 συνεργάζεται με το CWC PRO όπου διδάσκει την μαγειρική τέχνη και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες
O Μιχάλης Δημητριάδης SeaFoodExpert του φημισμένου Θαλασσόκηπου είναι ο συνιδιοκτήτης μαζί με τον αδερφό του Ηλία των καταστημάτων με θαλασσινά και φρέσκα ψάρια «Θαλασσόκηπος» με 70 χρόνια παρουσία στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Η τεράστια φήμη της επιχείρησης όλα αυτά τα χρόνια βασίζεται στο ήθος και στην ειλικρίνεια του σωστού και τίμιου επαγγελματία που δίδαξε στη νέα γενιά ο πατέρας της οικογένειας κύριος Παναγιώτης, έτσι όλα αυτά τα χρόνια η επιχείρηση είναι αγαπητή από πλήθος επαγγελματιών και απλών ανθρώπων της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728015177
1
Π. Δεληθανάσης Μ.Δημητριάδης
No