CWC PRO Master class «Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα μέσα από μοντέρνες τεχνικές του chef Αλέξανδρου Τσιοτίνη 1* Michelin» Στο CWC PRO MasterClass... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi
Hands On Japanese Sushi
Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση
CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά.
ΤΡΙΤΗ 19 & ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 09:00-16:00 ( 16 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ )
Σε αυτό το CWC PRO Μasterclass, υπο την καθοδήγηση του chef Χρόνη Δαμαλά οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ουσιαστικές και εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για μπορέσουν να εργαστούν σε κουζίνες που προσφέρουν Sushi.
Στο διήμερο Hands On Japanese Sushi η εκπαίδευση είναι 100% Εργαστηριακή.
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν σωστά και θα κατανοήσουν όλα τα βασικά στάδια της εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν τα εξής :
- Πρώτες ύλες-τροφογνωσία,και σωστή παρασκευή και προετοιμασία για όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμαι στο Sushi.
- Πως διακρίνουμε την σωστή ποιότητα των πρώτων υλών μας.
- Φιλετάρισμα ψαριών,θαλασσινών.
- Μέθοδοι κοπής των λαχανικών κατά την προετοιμάσια.
- Την σωστή παρασκευή του ρυζιού για Sushi.
- Την τεχνική του σωστού ρολαρίσματος.
- Θα ανακαλύψουν παραδοσιακούς αλλά και πρωτοποριακούς γευστικούς συνδυασμούς που αφορούν το Sushi.
O Chef Χρόνης Δαμαλάς θα δείξει πως γίνονται τα ακόλουθα είδη Sushi και θα ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση από τους συμμετέχοντες (hands on):
Συνταγές:
- SAKE MAKI hoso
- SPICY TUNA hoso
- KAPA MAKI hoso
- CALIFORNIA ura
- SALMON AVOCADO ura
- DRAGON ura
- TUNA SISHO ura
- UNAGI AVOCADO ura
- EBI TEMPURA ura
- SOFTSHELL TOBICO YUZU KOSHO CUCUMBER WRAPPED futo
- SALMON SKIN AND PICKLED CARROT futo
- SALMON NIGIRI
- TUNA NIGIRI
- EBI NIGIRI
Oι τεχνικές που θα διδαχθούμε:
- ΠΛΥΣΙΜΟ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΑΡΙΣΜΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΙ
- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
- SPICY MAYO
- JAPAPENO MAYO
- YUZU KOSHO MAYO
- KABAYAKI SAUCE
- PICKLED CARROTS
- ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΑ/ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ/ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΨΑΡΙΩΝ
- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΟΥΣΙ
- HOSO MAKI
- FUTO MAKI
- URA MAKI
- TEMAKI
- NIGIRI
Λίγα λόγια για το Ιαπωνικό Sushi
To Sushi είναι ένα από τα διασημότερα φαγητά στον κόσμο, κατάγεται από την Ιαπωνία και πρωτοεμφανίστηκε περίπου τον 7ο μ.Χ. αιώνα.
Στην Ιαπωνία υπάρχουν περισσότερα από 100 είδη Sushi καθώς το “ξινό” [sushi] είναι μέρος μιας μακρόχρονης παράδοσης συντήρησης και κατανάλωσης των ψαριών με ξίδι.
Το Sushi λοιπόν είναι χαρακτηριστικός γιαπωνέζικος τρόπος για την παρασκευή του ψαριού: ωμό, βρασμένο ή μαριναρισμένο ψάρι γύρω από το οποίο είναι τυλιγμένο γιαπωνέζικο ρύζι μιας ειδικής ποικιλίας (κολλώδες), που έχει πρώτα αρωματιστεί με γιαπωνέζικο ξίδι από ρύζι, έχει γλυκόξινη γεύση και ονομάζεται sushi-meshi.
Στις μέρες μας, το Sushi αποτελεί μία πολυ δημοφιλή τάση με μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό. Πάρα πολλές επιχειρήσεις έχουν εντάξει στον κατάλογο τους είτε σε καθημερινή βάση, είτε σε ορισμένες μέρες ,θεματικά μενού που αφορούν το Sushi.
Λίγα λόγια για τον Χρόνη Δαμαλά
Ο πολυβραβευμένος Χρόνης Δαμαλάς ξεκίνησε την μαγειρική του πορεία το 1998, από την κορυφαία σχολή μαγειρικής στον κόσμο Culinary Institute of America, Με θητεία στα NOBU της Νέας Υόρκης και Matsuhisa Mykonos. Έχοντας κάνει περάσματα από διάφορες χώρες και κουζίνες στον κόσμο (Γαλλία Le Moulinde Mougin ** , Ισπανία Berasategui *** , Arzak***, Ιταλία La Via Romana*, Αραβικά Εμιράτα Zuma Dubai, και στην Ισλανδία), επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με σεφ όπως, ο Χριστόφορος Πέσκιας στο 48, Χρύσανθο Καραμελέγκο στο Απλά Αριστερά Δεξιά, και τον Λευτέρη Λάζαρου στο Βαρούλκο.
Το 2007 ανέλαβε το SEA YOU, του Σάνι Resort στην Χαλκιδική, κάνοντας το προορισμό για το φαγητό του.
Το 2010 ανέλαβε και το γνωστό KIKU στο Κολωνάκι. Για τα δύο μαγαζιά βραβεύτηκε με Χρυσούς Σκούφους ,και Βραβεία Gourmet.
Ήταν επίσης υποψήφιος σεφ της χρονιάς για τρία συναπτά έτη (09', 10, 11'). Το 2011 ανέλαβε την κουζίνα του επίσης του βραβευμένου GASPAR στο Νέο Ψυχικό. Το 2012 επέστρεψε στο αγαπημένο του SEA YOU που τον ανέδειξε. Από το 2013 ανάλαβε πάλι τα KIKU της Αθήνας και της Μυκόνου όπως επίσης και το πεντάστερο ξενοδοχείο Cavo Tagoo.
Τo 2014 πρόσθεσε άλλο ένα KIKU υπό την επίβλεψη του στη Βουλιαγμένη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του το 2015 με το KIKU στο Νεο Ψυχικό. Στις αρχές του 2016 άνοιξε και το “ IZAKAYA food & sake” στο Κολωνάκι που πλέον έχει γίνει ένα από τα Hot spot της Αθήνας. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανέλαβε και το ολοκαίνουργιο CAVO TAGOO στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης όπου ανέπτυξε και το καινούργιο του concept που παρουσιάζει μέσα από το εστιατόριο OVAC. Τα δυο αυτά εγχειρήματα του βραβεύτηκαν από τον οδηγό FNL GUIDE.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728032003
1
Χρόνης Δαμαλάς
No